A Hosszú élet Titka 9-es (IX) számú bejegyzés
2019. október 05. írta: Kekplatanfa

A Hosszú élet Titka 9-es (IX) számú bejegyzés

Üdv és Sziasztok!

data.jpg

Életünket sok minden befolyásolja. Legjobban azonban az, hogy mennyi lehet a várható élettartam. Szinte minden ember fejében megfordult már a gondolat, hogy mennyi a hátralévő időm, életem, évem, napom, órám...
Napjaink rohanó világában sok lehetőség tárul életünk elé, ha mindent ki akarnánk próbálni, nem volna rá elég 50 év. Kéne a 100, vagy ki tudja, talán annál is több év. A hosszú életről sok tanösvény filozófia szól, és sokat lehetne róla beszélni.
De mi is a hosszú élet titka? Első szemszögből tárom fel a titkát, mely nem is olyan lehetetlen, így elsőre, csak egy kis odafigyelés szükséges, és már többet is élünk el.
Mi az az élet? Napjaink rohanó világában az életnek a mozgást, a táplálkozást, a pihenést, és a relaxálást tekintjük. De ennél sokkal több is lehet az élet. Nem pusztán folyamat, hanem kapcsolati és összhangi jelenet is lehet, hogy ki meddig is él el. Ha csak azt nézem, hogy egy átlagos 30-as éveiben járó fiatalember mennyi mindent bír el, szomorúan kell tanulmányoznom ebből kifolyólag, hogy 50 évesen csak mennyit bír el. A teherbírás is nagyban mérlege annak, hogy mennyi ideig élünk el, illetve az is, hogy mit fogyasztunk el, és hogyan mozgunk, merre mozgunk, kivel vesszük fel a kapcsolatot.
Amit érdemes kerülni, vagy betartani, ha 50 felett akarunk majd egészségesek lenni, esetleg ha nagy teherbírással akarunk rendelkezni:
-> A negatív, ártó, vagy irritáló, zaklató emberek jelenléte, illetve az olyan emberek jelenléte, akik mellett huzamosabb ideig nehéz tartózkodni.
-> A sok szervetlen anyag, E, vitamin, tartósítószer, és egyéb adalékanyag, amit az élelmiszerekbe tesznek, és a vérünk nem tudja kitisztítani.
-> Mértékkel történő testmozgás, kerülni kell a felesleges mozdulatokat, helyeket, utakat, de 1000 métert minden nap tegyünk meg, mert ez alap távolság, akinek nincs tere, vagy belvárosa, az az utcájában gyalogoljon végig.
-> Kerüljük a vadont, a városközpontot, a hegymászást, az autópályát, a vizet, és nem utolsó sorban a tömegközlekedést, járjunk gyalog.

-> Érdemes a mozdulatunkra is odafigyelni, a mozdulataink kifinomultak, kecsesek, hajlékonyak, rugalmasak, és elegánsak legyenek, inkább keressünk táncórákat, sportokat, de mindenképpen úgy mozogjunk, hogy ne vonzzuk be a mínusz plantonokat és élősködőket a bőrünkbe.
-> Gondozzuk magunkat, ápoljuk a külsőnket, szépségünket, tisztaságunkat, vegyünk minden nap friss levegőt a mezőn, síkságon, völgyben, réten, és legyünk harmóniában és békében mindennel. Ugyanakkor kerüljük a felesleges adalékanyag testre pakolását, mint például a hajzselé, a krém, a kencefice, a rúzs, a szemfesték, hajfesték.
-> Érdemes minél könnyebb tárgyakat mozgatni, nem szerencsés nehéz tömeget megmozdítani, minden egyes feleslegesen tett erőfeszítés csökkenti a várható élettartam hatványát, tehát takarékoskodjunk az erőnléttel.
-> Táplálkozzunk egészségesen, ne édességet és savanyúságot, és sóst, vagy keserűséget fogyasszunk, hanem tiszta, mosott ételt, italt, kerüljük a gyorsétteremmel való találkozást, és megbízható élelmiszerboltokból, piacokról, gazdáktól vásároljunk, mindenképpen figyelem központjába helyezném a víz ívást, és a tejtermékek fogyasztását.
-> Ne nézegelődjünk feleslegesen, ne hallgassunk feleslegesen, és ne ízleljünk feleslegesen, takarékoskodjunk a nyállal, érzékszervekkel, és levegővételre néha, de ne mindig figyeljünk oda.
-> A Gondolatok felesleges kigondolása, filozófiálások, ideológiálás, téveszmék, félelmek, kétségek, kételyek fenntartását a fejünkben.
-> A pusztítás, ártás, rombolás, fájdalomokozás leminimalizálása, a lehető legkisebb rongálás létrehozására, még csak ételre, flakonra se lépjünk rá.
-> Összhang: Nem mindegy, mit tudunk, és mit gondolunk ki a legtöbbször. Minden kigondolásnál húzzunk egy stigulát arra, mit mennyiszer gondolunk ki. Ne káromkodjunk, ne veszekedjünk, kerüljük az erotikát, és legyünk a természettel pozitív kapcsolatban.
-> Memórizáljunk: Ismételgessünk információkat, tananyagokat, tanuljunk sokszor, próbáljunk minden nap visszaemlékezni a nap tartalmára, az álomra, az internetes cselekedeteinkre.
Ha elég körültekintőek vagyunk, nem kizárt, hogy talán még a legöregebb emberek is lehetünk itt a Földön. Persze, ha államilag anyakönyvezzük magunk, mert csak így hitelt érdemlő.

További jókat

kekplatanfa

A bejegyzés trackback címe:

https://kekplatanfa.blog.hu/api/trackback/id/tr3015200070

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása