Számmisztika és névmisztika II
2019. szeptember 05. írta: Kekplatanfa

Számmisztika és névmisztika II

Üdv és Sziasztok!

Most térjünk vissza a számmisztika és névmisztika elemzésbe. Igen, már megint erről írok, de most nem olyan egyszerűen, mint a múltkor, kicsit részletesebben. Tudnunk kell, hogy születésünk dátuma különböző égitestekhez tartozik. Attól függetlenül, milyen számok szerepelnek a születésünk dátumában, elrendeltet egy égitest alá való tartozásunk. Minél távolabb állunk a központi égitesttől (nap) annál inkább szolgáljuk a közösséget, és annál kevésbé van szükségünk arra, hogy figyelem központjában legyünk. Míg minél közelebb vagyunk, vagy akár központban, annál inkább szeretnénk, hogy az emberek velünk foglalkozzanak, illetve hogy értünk tegyenek. Meglehetősen érdekes az út, mert innen oda zökken, attól függetlenül, hogy melyik karmikus életet éljük. Az indiai monda kimondja, hogy egy embernek 9 élete van. Igen, a macskáknak is! És ez igaz is! Mert 9 égitest alá tartozhatunk a legtávolabbi Neptunusztól egészen a napig, de nagyot lepődünk majd rajta, amikor megtudjuk, hogy se nem a központtudatos lélek, se nem a kollektív tudatos lélek nem az utolsó lépés a földi élet kijárásához, hanem a mars a végső égitest, ami ugyan szilárd, és énközpontú, mégis kapocs a kollektivizmus és az énközpontúság között, és a száma pedig 9.

Az anyag a Számmisztika és névmisztika könyvből származik, Berente Ági írása, 2010-es publikációja alapján.

Nap - 1, Hold - 2, Jupiter - 3, Uránusz - 4, Merkúr - 5, Vénusz - 6, Neptunusz - 7, Szaturnusz - 8, Mars - 9

Így számold ki:

Pl.: 1971. 03. 09.
1+9+7+1+3+9=30=3+0=3
Eredmény: 3

1 - vezető

Küldetésed a sor elejére állni
Vezetni nemcsak azt jelenti, egy csoport élén járni, de jelenti az új utak taposását is. Ezt pedig megteheted magányosan is. Egyet nem tehetsz, hogy elvegyülsz.

Küldetés: Egyediség, ötletesség, döntéshozás

Nem állhatsz be sokadiknak, nem lehetsz egy közösség névtelen alkotóeleme, hiszen képességeid lehetőséget adnak arra, hogy kiemelkedj. Ez nem hatalmat, csupán képességet, rátermettséget jelöl. Sosem szabad elfeledkezni arról, hogy úgy létezzünk, ahogy belső programunk diktálja. A hajlamok azért vannak benned, hogy kihasználd létüket. A pozitív hajlamokról beszélek. A negatívokat azért kell ismerni, hogy tudjunk bánni velük.
Ha 1-es a sorsmisszió számod, tisztában kell lenned azzal, hogy fontos küldetésed van. Elől kell járnod a szervezésben, ötleteiddel mindig új és újabb utakra találni. Ha olyan munkát végzel, melyben nem vagy önálló ideje, hogy elszakadj onnan. Valószínűleg érzed is, hogy nem ott van a helyed. Szükséges, hogy előléptessenek vezetői posztba, bárhogyan is, de egy csoport élére kerülj. Lehet ez egy iskolai osztály is. Vagy ugorj nagyobbat, és légy saját magad főnöke, azaz indíts saját vállalkozást. A te dolgod az irányítás, nem a végrehajtás.

2 - társ

Küldetés: passzív, nőies

Ha az 1-es a Nap - mint vezércsillag - akkor a 2-es a hold, a második legjelentősebb égitest szimbóluma. A nap ereje megkérdőjelezhetetlen, hiszen az élet alapfeltétele. A hold sokkal észrevétlenebbül, ám nagyon erőteljesen befolyásolja minden napjainkat.

Gravitációs hatása érvényesül az árapályjelenségben. Teliholdkor és Újholdkor magához vonzza a Földet, ezért ilyenkor a legkisebb a földi gravitáció, minden kifelé áramlik. Első és második negyedkor a Hold vonzása csökken, a Földé viszont megnő, minden befelé áramlik. Ezért nem mindegy, milyen tevékenységet mikor végzel, hiszen minden életjelenségre hatással van ez a természeti törvény. Gondolj a növényi hatóanyagra, mely akkor koncentrálódik, amikor a Föld vonzása az erősebb. Vess egy pillantást valamely holdnaptárra, gyönyörűen felvázolja, az égitestek tömegvonzása milyen hatással bír az emberi szervezetre, a vérzékenységre, az anyagcsere folyamatokra, s ha hat a testre, akkor hat a lélekre is, az érzelmekre, melyek aztán visszahatnak a testre.
A 2 a második a sorban, a hátország, aki segíti az 1-est. Milyen nagyon is tudunk ez ellen lázadni, ha az 1-es a férfi, a 2-es a nő. Sztereotípiákat éltetünk, és nem hagyjuk, hogy eme nézet tovább uralkodjon rajtunk. Ma már nem lehet a nő és a férfi hátországa, ma a nő az élő frontvonal, mondod, és harcolsz, pedig a nő vagy, alapból 2-es, lágy és befogadó, békét teremtő és kedves. Nem is létezhetsz a férfi termékenyítő ereje nélkül, ahogy a férfi sem a nő termékenysége nélkül. Egyiknél a hatás, másiknál a befogadás.

3 - szórakoztató, kommunikátor

Ő az első szám a számsorban, aki közösséget alkot. A kapcsolat az előző két pont között. Mivel sem vezetni (1) sem a vezetőt támogatni (2) nem kell mi marad más számára, mint létrehozni a csoportot, és közöttük a jó kapcsolatot fenntartani. Mivel lehet összetartani egy közösséget? A közöttük lévő élő kapcsolat fenntartásával, párbeszéddel, kommunikációval. Ez lesz a hármas személyiség.
A hármas leginkább a társaság mókás középpontja. Ő az, aki szinte mindig minden téren tájékozott egy kicsikét, és ismereteit feltétlen közölni is akarja másokkal. Mindenről van véleménye, és azt a maga kellemes modorában nem is rejti véka alá. Ha a 3-as vagy, tisztában vagy azzal is, hogy érdeklődésed mennyire felületes.
Mondjuk inkább a sokoldalúságnak azt a hatalmas kíváncsiság halmazt, mellyel 3-asként rendelkezel. Szeretnél mindenről, értesülni, s azt azonnal tovább is adni, hiszen lételemed a publikum, aki meghallgat, aki számít rád, aki issza a szavaid. 3-asként legfőbb dolgod, hogy vidámságot és megértést vigyél a nem mindig egyező közösségek életébe.

4 - reális

Vele együtt teljes a kör. A 4-es alapkaraktere a földön járás. A realitás. Ő az, aki nem fél a munkától, mindent elvállal, megold, de nem mártíromságból, hanem mert mit vacakoljunk, gyerünk, fogjuk és vigyük.
Hát mit mondjak, gyakorlatiassága sokszor elég magasra teszi a mércét, mert bár nem vezető, a maga egyéni stílusával hajtja a csapatot rendesen. Képes kitalálni, mit hogyan, aztán megvalósításban is az élen jár. Nem feltétlen úttörő módon, ahogy az 1-es, de mániásan, az biztos. Szükség is van a 4-es karakterére, hisz az egyetlen föld jegy, aki nem rugaszkodik eszmei és spirituális magasságokba, nem elmélkedik sokat (ezt üres időtöltésnek, sőt, haszontalannak tartja) Hát ez az, csak olyan tevékenységek léteznek számára, melyek hasznos hajtanak. Csak az élvezet miatt dehogy kezd bármibe is. Ha nincs értelme, minek tanulni minek megmozdulni, csupán az esztétikai élvezetért, ugyan már. Csináljuk meg, és akkor az meg van csinálva, összeütögeti tenyereit, a jól végzett munka örömére. Nem könnyű vele, mert saját mércéjével mér. Aki nem elég tettre kész, aki nem bírja az iramot, nem is lehet elég érdekes számára. A 4-es teljesen az anyagi világban él. Gondolatait nem kötik le értelmetlen ideák, dolgozik keményen, elvégzi, ami a dolga, aztán megadja testének, ami jár.

5 - optimista

Az ötös erősen szubjektíven értelmezi a világot, a nem oly kellemes történéseknek is megtalálja az előnyös oldalát. Látja, ha valami baj van, de képes arra, hogy rossznak is örüljön, mert tudja, minden dolognak két oldala van. Szerencsés alkat, bár ezt a szót már töröltük a szótárból. Akkor inkább saját sorsának kegyeltje, mert képes mindig kielégíteni saját igényeit. Tudja, a pozitív tettek mindig pozitív tetteket vonzanak. Az ötös fordulópont az anyagi és a szellemi világ között. Az 1-től 9-ig terjedő skálán. Az 5-ös dolga, hogy egyensúlyt találjon az élet reális, földi, és idealisztikus, égi oldalai között. Ezt meg is tudja tenni ha tisztában van saját sorsával, lényegével. Az anyagi világ kevésbé vonzza, közelít a szellemi régiókhoz. Nyitott, emberszerető, segítőkész, érdeklődő, mindenütt ott van, ahol valami történik, ahol valakinek segítségére van szüksége. Jellemző rá az a fajta rugalmasság, amivel minden változó körülményhez jól tud alkalmazkodni.
Nem csak viseli, keresi is a változásokat, kalandokat, szereti próbára tenni magát, s teszi mindezt azzal a tudattal, hogy amit szeretne, azt el is fogja érni. "Akár azt hiszed, hogy képes vagy rá, akár azt, hogy nem, igazad lesz." (H.Ford)

6 - harmonikus

Ő az örök biztonság kutatója, aki mindenkinek jót akar, keresi a békét, a megértést, ami azt is jelenti, hogy kerüli a nézeteltéréseket. A 6-os jellemzője, hogy az egyensúlyra törekszik, mindenben. Ez nagyon pozitív hozzáállás, lehet tanulni tőle.
A 6-os karakter igazi anyatípus, aki egyetlen környezetében érzi a kiteljesedettnek életét, ezt pedig a család. Létrehoz, megalkot, és fenntart. Ott segít, ahol kell, ahol érzi, hogy szükség van rá. És sokszor van. A 6-os értékekben gondolkodik. Az értékek pedig hagyományokat feltételeznek. Vagyis nem áll távol tőle a konzervatív gondolkodás. Emiatt talán kicsit maradi, saját mércével mér, de jó szándékkal. A 6-os szívből szeret, támogat, megold, jelen van. Lelkiismeretesen végzi dolgát, nem hagy magának komoly kilengéseket. Ezek nem férnek bele értékrendjébe.
Tudjuk, hogy ami az egyik oldalon előny, az a másikon hátrány is lehet, ugyanis hajlamosak vagyunk ugyanazt elvárni, amit mi nyújtunk. Azt szeretnénk, ha teljes lényünk tükröződne környezetünkben, de ez ugye nem lehetséges. Mindenki egyezik, azzal az eredendő elvárással, hogy ezzel az egyediséggel tudjunk egységet képezni.

7 - céltudatos

Életét egy nagy feladatnak tartja, úgy érzi, küldetéstudata van. Szellemi téren magasra tör, akár mások vezetőjévé válhat. Nem olyan módon, ahogy az 1-es, hanem mind aki képes embercsoportokat, nagyobb tömegeket összetartani, hiszen figyelnek rá, adnak szavára, nem ritka, hogy szentként tisztelik. A 7-es szám égisze alatt megtisztelő, de nem könnyű életpályát választottál. Persze hogy nem tudatosan, de mégiscsak ide csöppentél ebbe a gödörbe, vagy vödörbe, s most itt kell jól játszani szereped.
S ha jól akarod játszani, ha már ilyen csúnyán fogalmaztam, vállalnod kell néhány nem oly kellemes velejárót. A 7-es maximalista, amit elkezd, be is fejezi, lehet, hogy nem azonnal, de addig nincs nyugvása, amíg félbehagyott feladatait ki nem pipálhatja. Tehát nagyon becsületes. Ez előny is meg nem is, mert kihasználhatóvá tesz, de maradjunk annyiban, hogy mai világunkban a becsület - főleg ha ez adott szó formátumú - ritka becses kincs. 7-esként az a dolgod, hogy megvalósítsd a kitartó, következetes, nem csüggedő embertípust. Mindenért vállalnod a felelősséget, nem hárítasz ami tőled telik, megteszed, sosem mutogatsz másra.

8 - harcos

Az anyagi világ erőteljes képviselője. A számmisztika a páros számokat tartja anyagiasnak, melyek közül a 8-as a legnagyobb, ilyen tekintetben legerősebb közülük. A 8-as a végletek embere, ezt az elején ki kell jelenteni, vagy érdekli valami, vagy nem, vagy megszerzi, amit akar, tűzön-vízen át, vagy a kisujját sem mozdítja érte. Akkor van harmóniában, ha tudja, mely dolgokért érdemes mozdulni, és melyekért fölösleges, esetleg egyáltalán nem szabad.
Miért nem szabad? Mert hajalmos az anyagi javak megszerzéséért olyan eszközöket is bevetni, melyekkel erkölcsi fényére árnyék vetülhet. Igazi karrierista. Szeret mind magasabbra törni, hiszen a kényelmes élet feltételei csak magas egzisztenciával párosodhatnak. A nyolcas számára.
Gyerekkorától élhet benne a felsőbbrendűségi tudat, mely azt sugallja, ő több, mint mások, felül áll mindenkin, az alantas érzelgősséget, a női praktikákat, az emberi kis játszmákat szörnyen lebecsüli. Csak tiszta és kiszámítható eseményekben hajlandó részt venni, ezért is kedveli annyira a pénz, az üzleti élet világát. Ez emeli képzelt magasságokba.
Nemes és tiszta a lelke, éppen ezért a pozitív 8-ast mindig a jó ügy mellett találod. A megszédült típus viszont hajlik a becstelen pénzszerzési megoldásokra, hiszen ha terve, akarata nem teljesül, keményen agresszívvé válik. rendkívül zárkózott ember, sem érzelmit, sem gondolatait nem köti mások orrára, úgy gondolja, azok nála vannak legjobb helyen. Nem érzelgős, de nem is túlságosan elnéző. Nem érti ugyanis mások érzelmi megnyilvánulásait, vagy inkább csak értetlensége mögé rejti saját gyengeségeit.

9 - idealista

Legfőbb vágya a tökéletesség elérése. Eszmei alapon éli életét. Amennyire távol áll az 1-es anyagias világától, annyira távol áll az önös érdekektől. Az 1-eseket az ego akarata hajtja, az egyedül is győzni ideája, a 9-eseket pedig az együtt legyőzni eszméje fűti. Úgy tartják, benne összpontosul az összes szám minden jellemvonása, ami azért elsőre nem olyan jó hír, mert a káosz képzeletét vetíti. Azonban minden riadalom dacára (előbb higgadjunk le), vagy éppen azért, van ebben valami rendívül egyetemes. Ha minden megvan benne, "csak" annyi a dolga, hogy mindig azt az énjét vegye elő, melyre szüksége van.
Univerzalitása ellenére neki is megvan a maga gondja, baja. A 9-es nemcsak átlátja a világ globális helyzetét, de azt is tisztán érzékeli, hol van a probléma, melyek a sötétség erői. Negatív energiájú helyen nem érzi jól magát, és nem szívesen szólal meg olyan helyzetben, melyet alantasnak, minőségen alulinak, értéketlennek tart. Nem tud például fesztelenül csevegni a bulvársajtó hírein, nem érdekli, milyen az új műkörömdivat... szellemi magasságokban gondolkodik, és közlekedik a legszívesebben.
Azért vigyázzon, ne tűnjön magasabb rendűnek, olyannak, aki nem vegyül a köznéppel. A tiszta érdekekben hisz, erre szeretné tanítani környezetét. Mindennapjait is egyfajta tökéletességtudatban éli. Emiatt tűnik hidegnek olyankor, amikor az élet anyagiasabb, önösebb része nyilvánul meg. Lehet ez társaság, de lehet a média mindent elárasztó üzletiessége. Ne csodálkozz, ha nincs tisztában az éppen zajló szappanopera részleteivel, mert ahogy a reklámok, ezek az események sem hozzák lázba.
Minden 9-esnél fennáll a veszélye a szétforgácsolódásnak, mivel annyi minden érdekli, annyira nyitott az egész univerzumra, hogy nem is tudja eldönteni, mihez is szeretne érteni leginkább. Fontos, hogy válasszon, hisz túl rövid az élet ahhoz, hogy minden területen konstruktív módon jelen legyen. A mindenhatóság a minden ható feladata.
Kilencesként igen tiszteletre és szeretetre méltó ember vagy. Távol állsz a világ anyagias/önző oldalától, tömören fogalmazva az önzetlen szeretet vezérel. A földi hívságok mély olyan szinten sem nagyon motiválnak, hogy normális körülményeket teremts magad és családod számára. Hited vezet, segítőkészséged, a tiszta igazság győzelme.

Szépeket

kekplatanfa

https://www.travian.com/hu

A bejegyzés trackback címe:

https://kekplatanfa.blog.hu/api/trackback/id/tr2815041754

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása