Horoszkóp VI.: A Héber Horoszkóp (éves)
2019. szeptember 06. írta: Kekplatanfa

Horoszkóp VI.: A Héber Horoszkóp (éves)

Üdv és Sziasztok!

Sokféle horoszkópról hallhattunk már. Állatöves, elemes, mitikus lényekkel teli, vagy akár csillagállásokhoz, és bolygóállásokhoz igazított horoszkópokról is, de sosem gondoltuk volna, hogy vannak horoszkópok, melyek az érzékszervek megélése alapján kategóriázza az embereket. Pedig egy igen régi népnek ilyen horoszkópja van. 12 törzs tizenkét jellemet takar, és ez nem más, mint a héber horoszkóp, mely a szétszóródás előtt közelkelet, később a világ egyik legjellegzetesebb, és mégis legkevésbé ismert horoszkópja. Szintén nyugati típusú, mert havi bontású, és akárcsak a Nyugati asztrológia, vagy az Indiai horoszkóp, szintén félhónaptól, azaz holdállástól számítja az időszakot.

Júda (beszélni) – niszán hó
március 21. – április 20.
A név jelentése: „hálát adni, magasztalni”. Júda, Jákob és Lea negyedik fia, aki megmentette öccse, József életét. Testvérei között ő volt a vezető, Dávid és Krisztus őse. Júda törzse Palesztina déli felének nagy részét nyerte el osztályrészül, és jelentős szerepet játszott egész Izrael történelmében. E törzsből származnak az izraeli vezetők. A törzs jelképe az oroszlán.
E jegy szülöttje számára a legfontosabb a szó, amely a parancs kifejezésének és az önállóságra törekvésnek a hordozója. Jellemző rá a türelmetlenség. A gondolatot közvetlenül, szavakkal akarja lefordítani tettekre. Egyet azonban meg kell tanulnia, mégpedig azt a szót: köszönöm. Ellenkező esetben nagyfokú önzés uralkodik el rajta.
A Júda-típus maga az egészség, a vitalitás és a tevékenység. Egyenes, képtelen magát álcázni, ugyanakkor a legegyszerűbb diplomáciai készség sem található meg benne. Nagyon sokat vesződik és gyötri magát oktalanul, sértődékeny és önfejű. Szavai gyakran gondolatánál is előbb járnak, mindazonáltal véleményére mégis adni kell, hiszen általában jó ötletei vannak. Gőgös, mindenben tehetséges, intelligens, önfeláldozó, elszánt, ugyanakkor megértő. Képes feláldozni magát egy nagy ügyért, és egy komoly feladat érdekében mindig elér a célhoz. Sajnos ugyanúgy célt ér, ha tehetségét rossz célok érdekében fekteti be – tipikusan győzelemre született.

Jiszakhár (megfontolni) – ijár hó
április 21. – május 21.
A név jelentése: „díjjal váltatik meg, megfizetni”. Jiszakhár Jákob és Lea fia, utódai alkotják a Jiszakhár törzset. Birtokuk a Genezáreti tótól délnyugatra, a Jordán völgyében és a Jezréel völgyében volt. Ebből a törzsből származnak Izrael tanácsadói, akik megértik mások problémáit. A törzs jelképe a szamár.
E jegy szülöttje rendkívül módszeres és szilárd, odafigyel az apró részletekre is. Nagyon sokat tanul a tapasztalataiból, és hosszasan töpreng benyomásain. Az érzék, amely meghatározója, egyben ki is emeli a megfontolt és bölcselő jellemet. Szívében a „megfontolt gondolat” lakik, igaz, mindez összekötve izgalommal és meghatottsággal. Már korán kialakul benne a megérzés képessége.
A Jiszakhár-típus érzelmes, szellemes és van humora. Nem pletykálkodik, mindent alaposan végiggondol, mielőtt kimondja. Gyakran hisz benyomásainak, érzelmeinek, szimpátiájának és keveset ad mások véleményére, tanácsára. Saját véleménye mellett a végsőkig kitart, határozott és utálja a bukást. Nem egy hitelező típus, anyagilag ritkán segíti barátait. Hajlamos a túlzásokra, és ha valakinek valamilyen szolgálatot tesz, ennek fejében inkább hatalmaskodó és követelőző a fellépése. Ösztöne arra vezeti, hogy amit megragad, azt mozdulatlanná változtassa.

Zebulon (menni) – sziván hó
május 22. – június 21.
A név jelentése: „lakóhely”. Zebulon Jákob és Lea fia. Törzsének a Földközi-tenger és a Genezáreti tó közötti terület jutott osztályrészül, ahol Jézus is munkálkodott. A törzsre is jellemző az igazi „menni” motívum, az igazi otthon keresése, ahol kényelmet és pihenést találnak. A törzs jelképe a hajó.
A „menni” érzék a haladás, a fokozatos fejlődés képességét mutatja. Gyakran megtalálható e jegy szülöttjében a más iránti vágyódás, az „én” másik felének izgatott keresése, az állhatatos vágy az egység, a teljesség felé. Ez tipikus vonás. Ha még nem talált társat, akkor azt mondja: „még nincs itt az ideje, még nincs késő”, ha már megtalálta párját, akkor pedig azt mondja: „menjünk együtt”. Sok kapcsolata kerül válságba, mikor saját, vagy társa élete sikeresebbé válik, és a másik nem tud alkalmazkodni az új követelményekhez.
A Zebulon-típus jó megjelenésű, határozott fellépésű, tud öltözködni. Szereti a színházat, a hangversenyt és a sportot – mindent, ami szórakoztatja. Bókjait ügyesen irányítja, jókedvű, szellemes csevegő, szimpatikus és népszerű. Alkalmas a vitára, mert egyszerűen él-hal érte. Gyors észjárásával hamar kideríti az emberek gondolatait, még mielőtt azok kifejezésre jutnának. Rendkívül egoista, azokat, akik útjába kerülnek, lazán eltapossa, ha veszélyeztetik saját elgondolásait. Nagyon független egyéniség, és szinte soha nem hallgat mások tanácsára. Sajnálatos módon hangulata nagyon változó, ezért hamar abbahagyja azt, amit elvállalt, legyen az foglalkozás, üzlet vagy szerelem. Mindenhez ért, kivéve azt, ami komoly elmélyülést kíván, ezekhez ugyanis nincs türelme. Fontos számára, hogy körülvegyék és hízelegjenek neki.

Rubén (látni) – tamuz hó
június 22. – július 23.
A név jelentése: „Nézd, egy fiú”. Rubén Jákob és Lea legidősebb fia. Anyjának egy búzaaratáskor mandragórát hozott, és vérfertőzést követett el. Júdával együtt megmentette Józsefet a haláltól és tulajdon fiaival kezeskedett öccséért, Benjáminért. Törzse a Jordántól keletre telepedett le. A törzs jelképe a felkelő Nap.
Az újszülött első kifejlődő érzéke a látás. E jegy szülöttje nem mindig elfogulatlan, gyakran a látszat után ítél. Szubjektivizmusát másoknak kell elviselnie, ezért fontos, hogy élesítse látását. Igyekeznie kell tisztán látni a félelmekben és az érzelmekben, mert ezek homályos világot jelentenek számára. Erős a képzelőereje, ami pozitívan befolyásolja feladatai elvégzésében.
A Rubén-típus elegáns, a természet szerelmese. Az összes jegy közül a legbájosabb lehetne, ha nem lenne habozó és örök pesszimista. Környezetét folyamatosan a szeszélyeivel fárasztja, és anélkül, hogy tudatában lenne, rendkívül tolakodó és kellemetlen is tud lenni. Fegyelmezetlensége, rendszeres késései gyakran elviselhetetlenné teszik, de ha érdekében áll, akkor tud rendesen viselkedni. Szinte nulla önállósággal rendelkezik, és könnyen alkalmazkodik bármely életmódhoz, ha az minimális biztonságot nyújt számára. Szeret tetszeni és kedveli, ha beszélnek róla, ha vezetik, vagy ha tanácsot adnak neki, de azért nem mond le örökös habozásáról és sirámairól. Mindent úgy fog fel, mintha az élet nem tőle függne, hanem másoktól, vagy a mások által felállított szabályoktól, meg persze a szerencsétől. Nagyon sok esetben lehangolt. Ritkán veszít, szinte lehetetlen rászedni. Engedelmességre született, jó befolyással sikeres lehet. Szeret biztonságban élni, ezért gazdag házasságról, sikeres vállalkozásról álmodozik.

Simon (hallani) – áv hó
július 24. – augusztus 23.
A név jelentése: „meghallgatás”. Jákob és Lea fia, aki fivérével, Lévivel együtt vérfürdőt rendezett a sikemi hívveusok között. Izrael Simontól származó törzsének Kánaán legdélibb része jutott. A törzs jelképe a kard és a kancsó.
Ez a tekintély és a parancs jegye. Lényeges, hogy a szülöttben kialakuljon mások meghallgatásának képessége, mert fontos pozícióba kerülvén csak így tudja jól kihasználni adottságait. A jegy szülöttje hajlamos a bőkezűségre, szeret többet adni, mint amennyit másoktól kap. A hallást helyezi a valódi szükséglet megismerésének középpontjába, és a „meghallgatás” nagyon fontos az érzelmi életében is.
A Simon-típus gyakran rosszindulatú, a társaság tréfacsinálója. Humoros, gyakran szellemes is, de mindig ravasz. Jól forog társaságban és látszólag remekül megérti magát az emberekkel. Ez azonban csak taktika, mert erősen érdekember. Szellemes, kellemes, sőt, szolgálatkész is. Felszínes kedvességgel titkolja el másokról való rossz véleményét, rendkívül hiú. Hatalmas tudásszomja van, mindent elolvas, végtelenül sok dolgot ismer, művelt, jól nevelt és olyan jó a memóriája, hogy gyakran a legkisebb részletekre is emlékszik abból, amit valaha hallott vagy olvasott. Emlékezőtehetsége azért elengedhetetlen számára, mert egyébként rettenetesen szétszórt. Nem habozik, ha hazudnia kell, főleg akkor, ha ez szükséges ügye előrejutásának érdekében. Becstelen cselekedetekre is hajlandó, de csak addig, amíg biztos benne, hogy a büntetést elkerüli. Bármit is tesz, nem lehet rá haragudni, mert annyira kedves, és annyira ért ahhoz, hogy akárkit levegyen a lábáról. Igazi karrierista, akinek minden adottsága meg van ahhoz, hogy sikereket érjen el.

Gád (tenni) – elul hó
augusztus 24. – szeptember 23.
A név jelentése: „szerencse”. Gád Jákob hetedik fia. A tőle származó törzs Kánaán elfoglalása után a Jordán keleti partvidékén telepedett le. Ez a törzs erősen kötődik a földhöz, a mezőgazdasághoz. A törzs jelképe a sátortábor.
Ez a hatodik jegy, és a hatos a munka száma (a zsidó vallás szerint csak 6 napot szabad dolgozni egy héten). A „tenni” érzék a kemény munkát jeleníti meg az ötletet tényleges tetté alakítja. Ebben benne van a szervezés képessége is, amely a munka nagyobb hatékonyságát biztosítja. E jegy szülöttjének nem szabad elvesznie a részletekben, mindig az egészet tekintve kell hozzáfognia a rábízott feladathoz. A „tenni”-nek van egy „belső munka” jelentése is, mégpedig az önkritikára való hajlam.
A Gád-típusú ember szókimondó és mindig őszinte. Egyenes, becsületes, megmondja, amit gondol minden hátsó szándék nélkül. Ám ez az őszinteség az önzésének a visszatükröződése, ugyanis úgy érzi, hogy mások érzelemvilágával neki semmi dolga nincs. Ez a tény teljesen elzárja mindenféle diplomáciai pályától. Ami a különbséget illeti, az számára csak látszólagos. Bizonyos, hogy szereti észrevetetni magát, hajlama van arra, hogy feltűnően öltözködjön, de valójában tökéletesen konzervatív. Úgy véli, neki mindenben igaza van, és tudja, mit csinál. Senkit nem enged túl közel magához, ugyanakkor tanácsait mindenkinek osztogatja. Vállalkozó szelleműnek és merésznek látszik, de ez tényleg csak a látszat. Szereti a társaságot, és az emberek általában érdekesnek találják, de ha nem vigyáznak, könnyen csalódhatnak benne. Kérkedő, dicsekvő, mindig többet mond, mint amennyit letett az asztalra. Általában sokat dolgozik, mindig többet vállal, mint amennyit el tud végezni. Meg van azonban az a képessége, hogy a legsoványabb földből is termést hozzon ki.

Efrájim (tapintani) – tisri hó
szeptember 24. – október 23.
A név jelentése: „kettős gyümölcs”. Efrájem Jákob és Ráhel fiának, Józsefnek a második fia. Törzse Palesztina középső részén telepedett le és később az északi országrészhez tartozott. Ebből a törzsből származott Jósua, Mózes tanítványa és a honfoglalás vezére. A törzs jelképe a szőlőtő.
Az emberek közötti viszony, a mély és intim érzések jegye. Szülöttjének nagy bizalommal kell lennie a partner, a barát, az üzlettárs iránt, ha azt akarja, hogy a kapcsolat mindenki számára eredményes legyen. A „tapintás” harmonikus módon kapcsolódik minden olyan személyhez, aki nem fél a közelségtől, az intimitástól, az élvezettől. Ez az „érzék” valamennyi kapcsolatformát uralja, legyen az fizikai vagy lelki jellegű. A „tapintás” mások lelki simogatását is kifejezheti.
Az Efrájim-típus nyugtalan, szüntelenül figyel mindent, ami él. Rendkívül határozott, csak ritkán túloz, és csakis akkor, ha úgy véli, feltétlenül szükséges. A végtelenségig önfejű, gyakran cinikus – az emberek félnek is keserű megjegyzéseitől. Időnként hajlamos arra, hogy túlságosan elvesszen a részletekben és kritizáljon, ha időszerű, ha nem. Nagyon pesszimista, szinte semmit nem vár az élettől, de az igazságtalanság ellen mindig felszólal. Kissé fásult, de kritikus szelleme, humorérzéke és lelki nagysága megóvja a kétszínűségtől. Ki nem állhatja az olyan összejöveteleket, ahol túl nagy a tömeg. Érzelmi téren látszólag hideg, de a látszat csal. Önmagában sosem, de másokban állandóan kételkedik – mindezen hibái ellenére az emberi természet legnemesebb vonásaival rendelkezik. Megbízható, hűséges, becsületes és mélységes felelősségérzettel rendelkezik, mindenben lehet rá számítani. Ritkán tűnik ki valahonnan, de intelligenciája nagyfokú, senki nem képes annyira figyelni, mint ő. Önfeláldozása sokszor eredményezi saját maga háttérbe szorítását.

Menasse (szagolni) – hesván hó
október 24. – november 22.
A név jelentése: „feledékeny, vagy lélek”. Menasse József és Asenát idősebbik fia. A Menasse törzs fele a Jordántól keletre, a másik fele pedig nyugatra telepedett le. A halhatatlanság kutatása tipikusan menassei vonás, egyedül a lélek és az örökkévalóság feltárása érdekli, a hatalom és a pénz nála nem számít, ugyanakkor fontos, hogy az, amire szüksége van, az a rendelkezésére álljon. A törzs jelképe a pálmafa.
A szaglás a legfinomabb, láthatatlan érzék, és mint ilyen, a legtitokzatosabb jegy. Szülöttjének különleges „szimatával” sikerül áthatolnia mások személyiségének legrejtettebb részein is. Általában „kiszimatolja” a dolgok lényegét, az örök, mozdulatlan részt. E jegy szülöttjét gyakran gyötri a halál problémája, ezért fejlesztenie kell „szagló érzékét”, vagyis a rejtett és örök valóság megismerésének képességét. Ez a legmegfelelőbb jegy a titkos tanok tudományának tanulására, hogy egyedüliként információkkal szolgáljon az ismeretlen dimenziókból.
A Menasse-típus lovagias, gáláns, szolgálatkész és a végtelenségig lelkiismeretes. Mindig a tisztesség zászlaját lengeti, megbízható, soha nem árulna el senkit, mint ahogy soha nem keresi a módját annak, hogy valakit megtévesszen. Naiv, mások iránt határtalan bizalmat tanúsít, és rendkívül védtelen. Valójában azonban nehéz rászedni. Ha hibázik, saját hibáját komolyan veszi, ám másokéval szemben gyakran elnéző. Végtelenül őszinte, és ellenfeleinek rossz szándéka teljesen lefegyverzi. Társaságban igen kellemes, vidám társ. Hatalmas tudásszomja van, sokat olvas, ezért úgy tűnik, mintha jól tájékozott lenne, ám valójában csak felületesen az. Látszólagos lágysága alatt sok benne az akaraterő, sőt a felsőbbség. Bármi legyen az ambíciója és a célja, feladatát mindig félelmetes erővel hajtja végre, a munkában becsülettel helytáll. Érzékenységének köszönhető, hogy művészeti ágakban, így például a költészetben, irodalomban sikere lehet, ám hajlamai könnyen rosszra is fordulhatnak.

Benjámin (aludni) – kiszlév hó
november 23. – december 22.
A név jelentése: „szerencse fia”. Jákob legkisebb fia, akit haldokló anyja, Ráhel, Benóninak (fájdalmas gyermek) nevezett el. Jákob azonban a Benjámin nevet adta neki, megjövendölte szomorú hírnevét, és ragadozó farkasnak nevezte. Benjámin törzse a Júda és Efrájim közötti területen telepedett le. A törzs jelképe a farkas.
Meglepőnek tűnhet, hogy egy ilyen élő és dinamikus jegy az álom társa lesz, pedig ha belegondolunk abba, hogy ez a jegy azé az évszaké, amelyben az egész természet alszik, akkor kezdenek megvilágosodni a dolgok. Ha tágabb értelemben vesszük, akkor a lazítani tudást, a megnyugvást és a pihenést fejezi ki, vagyis a belső energiák regenerálódását. Hiszen az alvás az álom lényege, hogy növelje a fizikai és pszichikai erőt.
A Benjámin-típus a báj és agresszivitás jegyében született. Első látásra kiegyensúlyozottnak, vidámnak tűnik, ám a látszat csal. Ez a kiegyensúlyozott külső ugyanis állandó belső feszültséget, nyugtalanságot és szisztematikus agresszivitást rejt. Állandóan akadékoskodik, és néha egy-egy ügy mániákus megszállottjává válik. Szereti a baráti összejöveteleket és szívesen vesz részt minden szórakozásban. Kissé rosszmájú, ezért több a kapcsolata, mint az igaz barátja. Magától semmit nem tud megvonni, minden jóban szeret részt venni. Mindig attól fél, hogy a legszükségesebbeket nem kapja meg az élettől, és bár teljesen a jelenben él, azért arról álmodozik, hogy a későbbiekben takarékoskodni fog, így biztosítva öreg napjait. Amibe belekezd, azt rendszerint végig is viszi, még akkor is, ha vállalkozását több dolog is akadályozza egyszerre. Az életben akkor lesz sikeres, ha meg tudja fékezni belső elégedetlenségét. Ha sok pénzt keres, ugyanannyit el is költ, mert magától az égvilágon semmit nem tagad meg. Ha szeret valakit, rendkívül kedves és odaadó, még akkor is, ha az illető nem viszonozza érzelmeit, mert ez a típus valójában a szerelemben nagy. Szeret enni, inni, játékos, érzéki és nagyon szentimentális.

Dán (haragudni) – tévét hó
december 23. – január 20.
A név jelentése: „bíró”. Jákob ötödik fia. A Dán törzsbeliek Júda és a Földközi-tenger közti területet nyerték osztályrészül, amelyet a filiszteusok tartottak megszállva. Mivel nem tudták a filiszteusokat legyőzni, kénytelenek voltak észak felé kitérni és elfoglalni Lesemet. Dán törzséből származott Sámson is. A törzs jelképe a kígyó.
Mivel ez az öregség jegye, a „harag” érzéke jól illik hozzá, utalva az idősek zsémbes jellemére. Ugyanakkor az erős ambíció jegye is: ha veleszületett törekvése meghiúsul, amely valamilyen cél elérésére irányul, akkor dühe a környezetére hat vissza. Néha akkor is előjön indulatos jelleme, ha a küzdelmek során elérte céljait – ez is kérges szívét mutatja. Mindezek a „haragudni” jegy negatív vonásai, és mint ilyenek, „javításra” szorulnak.
A Dán-típus türelmes, csendes. lassú, kiegyensúlyozott, precíz és rendszeres. Eredeti és intelligens elmét rejt a külsőleg kissé durvább megjelenés. Tehetsége van ahhoz, hogy izgalmat ébresszen – sikereinek ez a főbb titka. Nyugodt megjelenése ellenére haragos, sőt, mérges típus, aki rendkívül határozott és nincs az az ember, aki képes megállítani, ha valamit el akar érni. Megveti az újdonságokat, amelyek zavarják lelki nyugalmát. Jobb, ha kerüli az olyan pályákat, ahol emberekkel kell foglalkozni, mert a másokkal való kapcsolat kiépítése nehézkes számára. A szerelem nem más neki, mint könnyű játék – tud kedves lenni, érzéki és odaadó, se sohasem romantikus. Materialista viselkedése sok érzelmi nehézséget okoz életében.

Ásér (ízlelés) – svát hó
január 21. – február 19.
A név jelentése: „boldogság”. Jákob nyolcadik fia. Az Ásér utódaiból álló törzs birtoka Palesztina észak-nyugati csücskében terült el. Az Ásér törzsbeliek önálló és lázadó jellemükről ismertek. A törzs jelképe a dús lombú fa.
Az „ízlelés” érzéke összeköttetésben áll az étkezéssel, tehát e jegy szülöttje a környező valóságot, némileg átalakítva, magáévá teszi, majd visszaadja környezetének. Ők a legnyitottabbak mindenféle és fajta, a külvilágból érkező információkat. Néhányuk azonban ezt célzatosan, ellentmondóan, vagy hamisan használja fel, míg mások érdekesen, a hivatás területén előrehaladva, az erkölcsi és társadalmi normáknak megfelelően.
Az Ásér-típus a vakmerőségig és a felelőtlenségig képes kockáztatni. Utál engedelmeskedni, saját maga viszont engedelmességet követel. Vonzerejének rendkívül nehéz ellenállni, tiszteletbeli parancsoló, és senki sem meri szemébe mondani az igazságot – még akkor is tisztelik az emberek, ha a végzetét akarják. Paradoxonnak hangzik, de meg tud hátrálni lényeges döntések elől, olyannyira, hogy végül késő lesz azt meghoznia. Minden olyan vállalkozást szeret, amely kockázattal jár, vonatkozik ez a párkeresésre is. Közvetlenül nem érdekli a pénz, de nagyon tud vagyont gyűjteni, tipikusan tevékeny ember. Valójában azonban ez a harcos, érzékeny, lelkes és mély motivációkra képes személy sok szerelmet elbír, de túlzottan szenvedélyes, így ritkán boldog a szerelemben. Sok olyan kalandja van, amely rosszul végződik. Ez a típus eseményekkel teli, szenvedélyes, túlfűtött életet kíván, és a kockázat szeretete örökké tovább hajszolja.

Naftáli (nevetni) – ádár hó
február 20. – március 20.
A név jelentése: „édesíts engem”. Jákob Bilha nevű szolgájától származó fia. A Naftáli törzs Palesztina hegyes vidékein telepedett le. A törzsre az emberség, a jóság és az élet örömeinek keresése volt a jellemző. A törzs jelképe a szarvasünő.
A „nevetni” a zodiákus utolsó jegye, a végső célkitűzés elérését mutatja. Szülöttje a legalkalmasabb az élet valamennyi ismeretének, érzésének felfedezésére, ugyanúgy észreveszi a szépet, mint a csúnyát. Az élet humoros oldalát látja, aki mindig komoly, aggódó, hideg és hivatalos akar lenni.
A Naftáli-típus rendkívül tehetséges, és túlzások nélkül ambiciózus. Kellemes társ, diszkrét, rafinált, sőt, erényes. Ezt mindenki tudja róla, hiszen sokat beszél, és értékeit lépten-nyomon észreveteti. Szeret társaságban lenni, és az emberek is szeretik őt. Imádja az összejöveteleket, néha kicsapongó, de tapintatos és tiszta. Gyakran rafinált ízléssel díszíti otthonát, rendkívül nagyvilági, ezért sokan sznobnak tartják. Kultúráját állandóan fejleszti, gyakran hajlandó egy-egy téma mélyére hatolni, és azt megtanulni, csupán azért, hogy azzal is villoghasson. Türelmét nem veszti el könnyen, nyugodt, óvatos és békés. Saját maga baján könnyebben elérzékenyedik, mint más emberi gondokon, könnyen sír, ám könnyen vigasztalódik. Melankolikus vonása bájosságának egyik fő ütőkártyája. Gondolkodása kissé régies, és gyűlöl mindent, ami megzavarja nyugalmát – nagy szüksége van a kényelemre és a biztonságérzetre. Mivel túlságosan óvatos és félénk, semmibe sem kezd anélkül, hogy azt hosszasan át ne gondolná.

Szépeket

kekplatanfa

https://www.travian.com/hu

A bejegyzés trackback címe:

https://kekplatanfa.blog.hu/api/trackback/id/tr1515048222

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása