Embertípusok V.: Nő (Jin) - Férfi (Jang)
2019. szeptember 08. írta: Kekplatanfa

Embertípusok V.: Nő (Jin) - Férfi (Jang)

Üdv és Sziasztok!

Jin (Nő) - Jang (Férfi)! A két ellenpólus ősidők óta létezik. Hogy melyik a nagyobb? Nem tudni, ez olyan, mint a tyúk, és a tojás elmélet, melyik volt előbb? Mondhatnám, a jang, mert a teremtés kezdetekor, a nagy bummkor valaminek ki kellett taszítania a létezést, és mivel a férfi energia a fehér, a ragyogó, a taszító, ezért csak a férfi energia hozhatta létre azt az űrt, amiben lehet létezni. Viszont kérdem én, ha tényleg a jang az első, miből jött létre? Mert csak a jin, a fekete, a mély képes táplálkozni, és csak ez tud annyi létezést összehozni magában, hogy aztán azt ki lehessen taszítani! Így bármelyik is volt előbb, a másik nélkül nem jött volna létre sem az univerzum, sem a létezés, mert ez a két pólus egymás kiegészítője, az érem két oldala, és egyik sem magasabb a másiknál, azaz, ilyen, hogy felsőbbrendű nem, nem létezik!
Egyik nem, de inkább ősi néven pólus - mert kezdetben nem volt nem, sem termékenyítés, csupán energiapólusok - sem képes meglenni a másik nélkül. Ez olyan, mint a fizikában vagy kémiában a molekuláris szerkezet. A proton is lehetne a nő, és az elektron a férfi, ami kering a proton körül, mint taszító energia, ami eltaszítja magát a hatalmas szívó erőtől, de éppen ez a kihúzódás jelenti a proton számára a fennmaradást, amiért nem nyeli magába a molekuláris szerkezetet. A neutron pedig a köztes átvitel, mondhatnám pólusban úgy, hogy feszültség, ami vonzza, vagy taszítja, jobb formában igazítja a két pólust egymáshoz.
Én mindig a nemi egyenlőség mellett álltam. Épp úgy nem bírom elviselni egy nő uralkodását, mint egy férfiét, sem azt, ha egy nő kezel le, oktat ki egy férfit, és fordítva sem, ha egy férfi kezel le egy nőt, vagy oktat ki. Bár még távol állunk a nemi egyenlőségtől, mivel a nők választójogot Angliában csak a húszadik században kaptak - addig politikába nem szólhatott bele nő, csak férfi - ennek ellenére én valahogy úgy érzem, hogy a nők alól nagyon elszaladt a ló, és a köztes átvitel (neutron, vagy feszültség) megszakadt, és mivel nincs kapcsolat, így nem tudják fenntartani magukat a nemek. Szó szerint, mentálisan elbutulnak, elgyengülnek, mert a két nem csak egymás jelenlétében tudja fenntartani magát, ha tetszik, ha nem. Szóval amíg nem képes egyenlő félként kezelni egymást a két nem, addig nincs esély a normális fennmaradásra.
De tekintsünk mélyebb értelemben az átszövő jelentésekbe. A fehér energia a jang, mint taszító erő, ami leadja ez energiát. Minél erősebb a közvetítése a női nem iránt - értsd férfiasságnak - annál nagyobb a taszító erője, annál jobban nyomja el a másik nemet, vagy saját magát. Ha kiéleződik a fehér energia, felizzik, és pusztítóvá válik, majd kiég, azaz kiüresedik. Nagyjából ez a sorsa azoknak a férfiaknak, akik nem rendelkeznek jin energiával. De lássuk a másik oldalt.
A jin energia a fekete, mélyebb, sok esetben azt mondják, ez a lehúzó energia, míg a jangé a felemelő. Ez valamilyen szinten igaz is, mert a jin mindent magába nyel. Bár nem kell félnie a kiüresedéstől, és inkább vonzó, mint taszító - pont azért szeretjük a nőies lelkeket - de a jin épp úgy elmélyül, ha nem érintkezik janggal. Elsötétedik, elmerül önmagának belső univerzumába, és ha tartósan nem érintkezik taszító pólussal - értsd janggal - és elnőiesedik, akkor fennáll a veszélye, hogy saját magát is feléli, azaz szépen lassan elhasználja saját energiapólusát, kialszik belőle a fény, és végül már megnyilvánulni sem tud. Nagyjából ez a sorsa azoknak a nőknek, akik nem rendelkeznek jang energiával, ami a megnyilvánulás alapfeltétele.
Az ősi idők óta a női nemet tartják a magasabbnak, mert ez a táplálandó nem, és az óidőkben - értsd történelem előtti idők - még a jang szolgálta a jin fejlődését, aztán valahogyan megfordult a folyamat, és a jin elkezdte szolgálni a jangot, talán azért, hogy fennmaradjon, talán azért, hogy legyen miből táplálkozni, nem tudni, de hogy a két pólus felismerte egymásra utaltságát, az biztos. Ha a Teremtésidőkben a Jang volt az első - mert a nagy bumm erre utal - akkor sem tudta fenntartani magát, kellett valami tápláló erő, ami létrehozta a pólusokat, ezért létrejött a jin, de bennem még mindig ott él a gyanú, hogy a jin előbb jöhetett létre, mint a jang, - talán nem véletlenül vélik sokan Istent anyateremtőnek - és utólag lett létrehozva a jang, mint tápláló erő. Bárhogy is, mindkét pólusnak szüksége van egymásra, mert a jin, és a jang egymás kiegészítői, az érem két oldala.
Azt még hozzáfűzhetjük kiegészítőként, fűszerként, de ez tényleg csak egy saját elmélet, és nem kell tudomást venni róla. Nagy teher és felelősség jangként élni, mert ott oda kell figyelned a taszító energiádra, a megnyilvánulásodra, ezért is van az, hogy míg a nők azt nézik a férfiban, milyen jelleme van, addig a férfiak a nő külsejét nézik, mivel a nőknek arra kell odafigyelni, hogyan fogadják be, hogyan élik meg a létezést. Sokan könnyebbnek is tartják a női nemet, mert levették a vállukról a fennmaradás terhét, mégis, úgy vélem, mindkét nemnek megvannak a maga buktatói.

Minden jót

kekplatanfa

https://www.travian.com/hu

A bejegyzés trackback címe:

https://kekplatanfa.blog.hu/api/trackback/id/tr9915051838

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása