Test méret - szellem méret kapcsolata
2019. szeptember 12. írta: Kekplatanfa

Test méret - szellem méret kapcsolata

Üdv és Sziasztok!

Test. Méretéből adódóan a kivetülés legfontosabb szempontja az anyagi világban. Nem mindegy, mekkora, mint ahogy az sem, hogy nézz ki. A test mérete meghatározza a szellem mivoltját, mondhatnám, a szellem méretét is, mert ugye egy nagy szellem nem képes egy kis helyre összetömörülni, ha meg igen, ki kell tágulnia. Nem mindig a szellemi nagyságot tükrözi a testméret, habár a legtöbb esetben a szellemi méreteket tükrözi, van rá példa, hogy egy alacsony méretarányú embernek nagyobb szelleme volt, vagy van, mint egy magas méretarányúnak. Tulajdonképpen itt nem is a szellem méretéről van szó, hanem a szellemi erő nagyságáról!
Sokat olvasgattam, keresgettem az interneten a rekordokról, és a gigantikus illetve a miniatűr testméretekről, és sok mindenre ráébredtem. Tulajdonképpen megnéztem a világ rekorderjeit, a világ legalacsonyabb emberétől kezdve, aki egy nepáli ember, kit Master Naunak hívnak, a maga 41 centiméterével élen jár, a világ valaha élt legmagasabb emberéig, aki Robert Pershing Wadlow volt, a maga 272 centiméteres magasságával még mindig vezeti a Guiness Rekordok könyvét. Elgondolkodtató gondolatok ébredtek bennem a test méretarányokat illetően. Már csak azért is, mert a földönkívülieket is tanulmányoztam - tudom,nem léteznek, de azért hátha, mi mindent össze lehet szedni róluk az interneten - és úgy általában a pszichológiai kutatásokra is szemet vetettem, miszerint az alacsonyabb emberek agresszívek, mindenesetre türelmetlenebbek, habár határozottabbak, mint temperamentumos nagyobb társaik, de egy felmérés szerint pont a nagyobb méretarányú emberek reagáltak agresszíven a feladatokra, ami abból állt, hogy egy kísérlet alatt elvégezendő feladat közben mindig ráütöttek a kezükre a pálcával.
Nos, hogy mire ébredtem rá az egyéni kutatásaim alatt? Többek között arra, hogy a testméret arány bizony tükrözi az emberi szellemi erő méreteit, de még az elme minőségét, és a temperamentumot is. Hogy mit értek ez alatt? Többek között azt, hogy a kifejlettebb emberek okkal fejlődtek tovább, elvégre a genetikát és a dns láncot is szellemi kódsor, egyfajta tudatállapot mozgatja, és nyilván, aki szellemileg produkáltabb, az méretben is nagyobb sikereket ér el. Tehát kell egyfajta határozott, temperamentumos megjelenés is hozzá, ami kiválthatja a növekedést! Ugyanakkor azt is megfigyeltem, hogy a nagyobb méretarányú emberek kisebb önbizalommal rendelkeznek, mint a kisebb társaik, akik valamivel biztosabbak magukban.
A szellemi erőről már írtam az egyik korábbi bejegyzésemben, érdemes visszaolvasni, kulcsfontosságú a dns, a rns, és a genetikai kódsorok láncreakcióinak olyan mértékű aktiválásában, ami nagyobb fizikális megjelentést kölcsönözz. Ez leginkább a temperamentum tükre, illetve a tudatállapot fénye, de a szellemi erő sem elhanyagolható jellemzője. Ezt fizikálisan a kisagy alapi mirigyek generálják, ami a gerincvelőn keresztül elsősorban a csontváz méretét növeli meg, de nem utolsó sorban a megjelenés kisugárzását is. Nyilván, a nagyobb megjelenés nagyobb kihatással bír, nagyobb kisugárzása van, a tudata magasabb elmefényt tükrözz, és szellemi állapota is nagyobb fokban érintkezik a környezetével, mint egy kisebb méretarányú ember szelleme.
Nos, mindenki hisz valamiben, én például a lelki vándorlásban. És ez úgy érzem, a mai világban már alap. A lelki vándorlás során minden egyes testbe integrálódás nagy fokú szellemi erőt igényel, persze a testből való távozás is, plusz a test fizikális aktivitása is. A szellemi energia felszabadulásával veszít az erejéből, minél több szellemi energia szabadul fel, elsősorban aktivitásból eredendően, másodsorban inkarnálás által felszabadult energiából eredendően - amit hosszú élettel minőségien javítani lehet - annál alacsonyabb a tudatállapot, annál gyengébb a szellemi erő, és annál kisebb a temperamentuma az embernek. A temperamentum és a szellemminőség csökkenésével, az ember genetikája megváltozik, akár a lelki dns-t, akár a fizikai dns-t tekintjük alapnak. Nyilván egy megerőltetett szellem már nem képes olyan nagy fokú intenzivitása, mint egy nem megerőltetett, és mivel csökkent a minősége, ezért ezzel együtt a következő életeiben is fizikálisan alacsonyabb méretarányú lesz.
Ahogy a szellemminőség csökken, úgy csökken a méretarány, a méretarány csökkenésével - mint láncreakció - beindul a szellem al-használódása. A méretarány csökkenésével elveszti aktivitását a szellem, nem lesz olyan határozott, és visszafogott lesz. A visszafogásból eredendően nem lesz életkedve, vagy csak közömbös lesz, ezért sokan alacsony szellemnek fogják minősíteni, és alacsonyabb tudatállapotokba kell lépnie, akár a szellemi síkon keresztül. Alacsonyabb tudatállapotokban szenvedi fog, a szenvedés után már negatívvá válik, ami köztudottan a temperamentum végét jelenti, és még alacsonyabb szellemmé válik. Még alacsonyabb szellemként már nem lesz önbizalma, vágyainak, álmainak akar megfelelni, undorodni fog az élettől, és végül pusztítani kezd. Ez a szellem hanyatlása, ami ugyan nehezen visszafordítható, de csupán a felettes én temperamentumának és tudatállapotán múlik, mennyire tud önmegtartóztató lenni egy szellem, mielőtt - nem csupán egy élet alatt - teljesen hanyatlásba csap át. Amikor egy szellem eléri a kritikusan alacsony szellemi erő minőséget, akkor kielégíthetetlenné válik, és már hiába kap meg mindent, mert elégedetlen lesz, és nem hiszi el, hogy másoknak van szeretete.
Ezt az állapotot jobb megelőzni, és nem orvosolni. Mindenkinek hosszú, és minőségi életet kell élnie, törekednie arra, hogy inkább kevesebb, de értékesebb élete legyen, mint több, de értelmetlen. Törekednie kell arra, hogy minél határozottabb megjelenése legyen, minél céltudatosabb, életképesebb legyen, és kellő visszafogottság után fokozott érzelmi majd szellemi aktívitásba kezdeni, de semmiképp nem fizikai aktivitásba. Kerülni kell a negatív intenzivitását, és az önpusztító életmódot, és mindenek előtt az életszeretetre kell fókuszálnia, illetve másokban rejlő lehetőségre, és nem önmagára. Ha tartósan - életeken át - jól csinálja, meghozza eredményét, erős, határozott szellemmé válik, magasabb lesz a méretaránya is, és nem utolsó sorban magasabb tudatállapotba is bekerülhet, ami már megint csak temperamentum kérdése.

Minden jót

kekplatanfa

https://www.travian.com/hu

A bejegyzés trackback címe:

https://kekplatanfa.blog.hu/api/trackback/id/tr1015069548

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása