Egészséges táplálkozás (V-5-ös számú bejegyzés)
2019. szeptember 20. írta: Kekplatanfa

Egészséges táplálkozás (V-5-ös számú bejegyzés)

5 (V) - Egészséges étkezés-étrend-táplálkozás


Napjainkban, a rohanó világban egészségtelen társadalomban élünk. Nem is csoda, ha szervezetünkre, s annak épségére nem sok figyelmet tudunk fordítani, azonban a munka, anyagi hasznok, és egyéb szakmabeli képesítés közben gyakorta megfeledkezünk emberi létünk biztosításának egyik legfontosabb eleméről, szervezetünk karbantartásáról, és immunrendszerünk aktív védekezőképességéről.
Ahogy végighaladunk egy nagykörúton, több divatszaküzlet, ékszerész, kozmetikai szépségápolók, valamint drogériák és gyógyszertárak tárulnak szemeink elé. Igen, tartja az ősi mondás, ép testben ép lélek, ám az ép testre nem úgy kell gondolni, mint külsődleges állapotra, hanem mint belső harmóniára. Mert ha a testben komplikációk lépnek fel, azoknak 95%-a általában egészségtelen környezetben való tartózkodásból, egészségtelen szokásból, vagy egészségtelen étrendből fakad, és mindössze 5% a fennálló ténye annak, hogy örökletes, esetleg szerzett betegségről lenne szó. Nem! Téves azt gondolni, csak mert manapság a Hollywoodban népszerűek a járványfilmek, minden nyavalyák a vírusokra vezethetők vissza.. Ám az ember hajlamos külső forrásban keresni a hibát, mint például éghajlatváltozás, munkakörnyezet, természetes öregedés, örökletes betegség, mindössze saját hibáiért nem képes felelősséget vállalni, s belátni, körültekintő képessége, és ítélőképessége megromlása az oka majdnem minden betegség kialakulásának. Légy kritikus, valamint kételkedj a látottakban, mert az igazságot mindig a falak mögött leled meg!
Most, hogy a szó az étrendre terelődött, nem árt körülnézni napjainkban körútjainkon, környezetünkben. Lépten, nyomon gyorsétteremekbe, szupermarketekbe, kereskedelmi üzletláncokba botlunk, ezek termékeiknek csaknem nagyrészt nagyüzemi importból szerzik, ami valamelyik multinacionális vállalat birtokában van. Ám hol a pénz a lényeg, ott nincs körültekinthetőség! Márpedig az ilyen vállalatok kezében üzemelő importcégek nem sok figyelmet fordítanak az egészség megóvására!
Mértéktelen, és egészségtelenül feldolgozott élelmiszerfogyasztás a jellemző napjainkban világunkra, amire még egy rakás teher, hogy a fellépő testi tüneteket nem gyógyítani akarják, hanem csökkenteni, adott esetben egy másik testi rendellenességre kiváltani. Így van az, hogy a gyenge immunrendszerű emberek felnőttkorukra egészségi okokból kifolyólag munkaképtelenné válnak. A fellépő testi komplikációkat orvosi kezelés után a gyógyszeres terápiára terelik. A gyógyszer, mint a nevében is benne szerepel, olyan vegyi úton előállított szer, mely befolyást gyakorol a testi hormonváltozásokra, így a szervezet másképp értelmezi az adott szerv rendellenességét. Így történik az, hogy egy szívrendellenességre kapott szívizomfal erősítő gyógyszer szedése ellenére a páciens 5-10 éven belül szívelégtelenségben mégis elhuny. Miért? Nem azért, mert erősítették a szívizmot, hanem, mert a szív receptorait érzéstelenné tették a szerek, így elhitették a pácienssel, hogy gyógyult állapotba került, közben egészségtelen étrendjét folytatja, így a szív, ami hiába küldi a vészjelzést az agyba, ha az hormonkezelés következtében nem tudja értelmezni ezeket az impulzusokat, és a szív a teher alatt összeomlik. Michael Jackson halála is ebből fakadt!!!
Ám ez még csupán a felszín! Ha valaki elkezdi szedni szívelégtelenségre a gyógyszert, más eredetű komplikációk lépnek fel a személyben, mint például a szedett gyógyszer egyik mellékhatása, a veseelégtelenség. Így arra is igényel gyógyszert a személy, aminek következtében idegrendszere megrezonál, és szédüléses, vérnyomás zavarba kezd el szenvedni az illető. Ezekre is kap gyógyszert, s a folyamatos gyógyszerek kiváltásával az egészségipart tartja fent, ezzel sem önmagára, szórakozásra költi a pénzt, pusztán önvegetálási állapot fenntartására, mert meggyógyulni gyógyszer útján nem lehet! A gyógyszer soha nem gyógyít, minden esetben az egészséges életmód kialakítása segíthet az emberen. Közben a kapott gyógyszerek megterhelik a hasizomfalat, és gyomor, bél, vagy hasnyálmirigyrákot okoz a páciensnek, majd hosszas rákmentesítő sugárkezelések után 15 éves gyógyszeradózással háta mögött eltávozik a nem éppen hasznos életéből!!!
Elég, ha napjainkban körülnézünk! Ma már népbeteg emberiségről van szó! Az emberiség csaknem 90%-a szenved természetes úton gyógyítható betegségben, ide a rák, és az AIDS is beletartozik! A rák ellenszerét már Szentgyörgyi Albert is kutatni kezdte, őt leállították, ennek ellenére az ötvenes években kidolgozták Európában a rákos sejtek regenerálási terápiáját, azóta sem hozták ezt nyilvánosságra. Az AIDS népbetegség mesterségesen előállított immunhiányos tünet, mely szexuális, valamint folyadék útján terjed, ide sorolandó a megfertőzhető vízhálózat, vagy a kórházakban bizonytalan eredetű vérplazmák. A laboratóriumokban az emberiségre kieresztett AIDS ellenszerét pár évvel később ki is dolgozták, az immun aktív hormonok kialakításával, amik az AIDS vírus hív hordozó hormonját leépítik, majd a gerincvelőben található vörösvérsejt előállító szerveket levédik. Ezt sem hozták nyilvánosságra, tehát ezért mondható, nincs olyan Földi betegség, amire már ne volna ellenszer!
A húsevés olyan egészségtelen salat anyagokat, valamint a szervezet számára nehezen, vagy egyáltalán nem emészthető savakat juttat keringésünkbe, amire nincs a szervezetnek szüksége. Minden biológiai szervezet képes önfenntartásra, az emberi szervezet pedig azon kevés szerencsés faj csoport közé sorolható, mely képes állandó hormontermelésre, vérlemez előállítására, fehérje eltárolására, és vitaminok felhalmozására, így eredetileg nincs szüksége hús alapú tápanyagra, ám mivel a vegetáriánusok nem jutnak hozzá azokhoz a szerencsés anyagokhoz, ami a húsban például megtalálható, így gyengülésükkel népszerűsíthetik a húsevést. A húsevés aktív magas vérnyomást kelt, mivel terheli a szervezetet, valamint blokkolja a szív Alfa hullámra ráálló képességét, így az ingertartalom megemelkedik a húsevőknél, ami negatív gondolkodásmódot fejt ki, és erőszakossá teszik az ember személyiségét. Az ősember nem evett húst, bármennyire is hihetetlen, nem vadászattal kezdte, erre a jégkorszakban kényszerült.
A második legszerencsétlenebb étel a gabona alapú étkezés. Mivel napjainkban pékségek, és gyorsétteremek, valamint élelmiszerdiszkont reklámok a kenyér alapú étel fogyasztását teszik népszerűvé, így észre sem vesszük, hogy a szervezet számára szükségtelen, sőt, gyakran káros élelmiszert juttatunk. A gabona a szervezet számára nehezen emészthető, főleg a teljes kiőrlésű. Búza, árpa: amiről köztudott, hogy magas szénhidráttartalma emeli a cukorszintet. A rizs semleges, fehérje gazdag gabona, nem véletlen, hogy a kínai lakosság átlag élettartalma 100 év fölött található.
Az édesítőszerek! Minden gyárilag előállított, fehérített alapanyagú édesítőszer méreg. A kristálycukor különösen, mivel fehérített cukorrépából készül, amit gondosan vegyszereznek csomagolás előtt. Ilyen szinten minden cukrot tartalmazó bolti termék káros, főként a desszertek, édességek, üdítőitalok, és csokoládészeletek. A cukor, és egyéb édesítőszer fogyasztása rákkeltő hatású. Ráadásul a boltok tele vannak egészségtelen, adalékanyagokkal teli élelmiszerekkel, melyeket már minden élelmiszerbe beleengednek, főleg az üdítőkbe, édességekbe, ezeket különösen kerüljük, valamint a bolti pékárukat, keksz őrleményeket, és tejtermékeket. Érdemes visszatérni a házi élelem előállításra alapanyagszerzésekből. Mint például a sütemény készítése szigorúan cukormentesen, porok nélkül, valamint a tej kiérlelése tejföllé, túróvá, mivel a bolti tejtermékek 80%-a édesítőszerekkel készül. A méz elfogadható édességnek tekinthető, már őseink is fogyasztották. Azonban magas glükóz tartalma miatt nem érdemes naponta fogyasztani. A lekvár, dzsem, és egyéb kenő- csokoládé krémekre ugyanúgy az egészségtelen feldolgozás a jellemző. Ami a margarint illeti, bár növényi alapanyagú, feldolgozása nem emberi fogyasztásúvá teszi, így a még mindig egészségesebb zsírtartalmú vaj ritka használata javasolt.
Ami a fűszert illeti. Érdemes a konyhaszekrényt nem szupermarketi fűszerekkel feltölteni. A só például magas kálium-jód kloridot tartalmaz, és nátrium-kloridot igen keveset, márpedig mindenki jól tudja a kémiaórákról, hogy a só alapeleme a nátrium, ám a bolti sók ezt sok esetben, kis arányban, vagy egyáltalán nem tartalmazzák. Érdemes gyógyszertárakból megszerezni só tartalékainkat, mivel a tartós káliumos só fogyasztás szívrendellenességhez, és keringési zavarokhoz vezethet.
Szinte már mindenki hallott, vagy látott „E” kódolású vegyi anyagokat boltokban, melyet kivétel nélkül minden élelmiszerbe beleengednek. Ezeket, ha lehet, kerüljük el. Ezek adalékanyagok, színezékek, aromák, ízfokozók, tartósítók, és egyéb olyan mesterséges alapanyagok, amik a szervezet idegi, hormoni, és keringési állapotára módosító hatást fejt ki, nyilvánosság elé szintén nem tárt mellékhatásokkal. Itt megemlíthető a majdnem minden ember által észlelt, de megmagyarázhatatlan: fülcsengés, íz zavar, foghullás, látászavar, instabil járás, gerinc és csontritkulási problémák, légúti védelem gyengülése, immunrendszergyengülés, szédülés, migrénrohamú fejfájás, gyakori beszédhiba, epilepszia hajlam, fényérzékenység, légzési- keringési- idegrendszeri- vagy emésztési- kiválasztó szervi zavarok, memóriazavarok, valamint boldogsághormon termelés leállása, ami közönyt, kedvtelenséget, kevés érzelmi aktiválódást tesz lehetővé, erre a negatív társadalmi nyomás ingert, feszültséget gyakorol, ami csak rásegít a szervezet állóképességének korai elvesztéséhez.
A csapvíz sem egészséges, mivel magas a permettartalma, klór tartalma, fluor tartalma, valamint szerves, és szervetlen szövettartalma, mint például a már így is működésképtelen szervezet számára nehezen kiválasztható foszfor, klorid, kálium, magnézium. Érdemes víztisztító készülékeket otthonunkba építeni, vagy ha erre szerény anyagi helyzetünkből nem jutja, ásványvíz, kristályvíz tartósabb fogyasztása, ám a legjavasoltabb a „bio” boltokban kapható tisztított vizek. Érdemes ellenőrizni lejárati szavatosságát flakonoknak, mivel minden egy évnél hamarabb lejáró víz már olyan régóta lehet raktáron, polcon, hogy a víz elemei a műanyag flakonról káros anyagokat oldhattak fel a vízbe, amik szintén rákkeltő hatásúak. Azt mindenképpen ellenőrizzük, hogy a bolti víz fluort, és klórt ne tartalmazzon, mert főleg e két elemet érdemes elkerülni, ha óvni szeretnénk szervezetünket. A klór maró hatású, (a marásnál megemlítem, hogy minden dioxid természetű vegyi anyag maró hatású, és érdemes szénsavmentes víz, üdítő vásárlása) a fluor pedig csökkenti a pajzsmirigy működését, ami gátolja a természetes agyi hullámok rezgését, ez gyenge energiai képességekhez vezet. A kálium emeli a szívritmust, míg a magnézium is hasonló hatást gyakorol a szívre. A fogkrémnél is érdemesebb „bio” boltokat felkeresni, mivel fluor tartalma igen magas a szupermarketinges olcsó krémeknek. Ráadásul a fluor nem hogy erősíti, de egyenesen gyengíti a fogzománcot.
Sokan javallják a napi zöldség, gyümölcs fogyasztását. Főleg az egészséges étrendkövetők, és a vegetáriánusok körében elterjedt a rost, és vitamin gazdag gyümölcs, zöldség. Ám a kormányok által szabadon engedett „evolúciós” állati és növényi szabadalmi kísérletek, és génkezelések génmódosításokhoz, génmutációkhoz vezetődtek, amikhez szervezetünk nem tud év tízezredek után csakúgy átkapcsolni. Így a gén kezelt zöldség, gyümölcs fogyasztása károsabb, mint ha megennénk egy csirkecombot! Fontos tudni, hogy zöldség-gyümölcsvásárlásainkat NE bioboltban tegyük meg, és a szupermarketekben is gondosan legyünk körültekintőek. Érdemesebb piacra járni, vagy kiskereskedőknél beszerezni rost alapú élelmiszereinket, és ha már ott vagyunk, a tejet is természetes termelőtől vásároljuk, ne a homogénezett, hő kezelt vizes bolti tejet fogyasszuk. Ami a rostos élelmiszereket illeti, igyekezzünk „rondább” példányokat választani, mert a génmódosítás egyik jele tartós állóság, és feszes héj. Ilyenkor tegyük félre ízlésünket, és ne az esztétikára, hanem a tartalmára ügyeljünk.
Utolsók között megemlíthetőek a segédeszközök, mint például kávé, tea, olaj, zsír, vagy mártások. Fontos tudni, bolti mártást (ketchup, mustár, majonéz, bébi ételek, szója) soha ne vásároljunk, inkább piacról szerezzük be, vagy mi magunk állítsuk elő! A kávéról köztudott, hogy koffeintartalma emeli a szív működését, ám akik nem tudnak lemondani róla, ne a porokat, vagy a „három az egyben” lágy kávéport vásárolják, hanem az őrölt minőségűt, melyet legfeljebb hígítsanak vízzel, piaci tejjel. A teára egészséget mondanak, főleg a fehér teára, azonban szintén emeli a szervezet aktivitását, és kiválasztó képességét, naponta maximum három pohárral igyunk, és a termék bio legyen. Olajból inkább Olíva olaj, vagy kukoricaolaj használandó, ne napraforgót, mert az szintén emeli a szívritmust. A zsírt lehetőleg kerüljük, főként a sertészsírt, érdemes szárnyas zsírokkal próbálkozni, mint például a mennyei kacsazsírral, mely fele annyi salétromanyagot tartalmaz, mint a sertészsír. Ami a bébiételt illeti, turmixgéppel érdemes gyümölcsöt, zöldséget turmixolni esetleg tejföllel, kefirrel keverni, és lássunk csodát, tolerálni fogja a kis csemete gondos ellátásunkat, és még szervezete is egészségesebb lesz. A liszt ne búzából készüljön, és darának is inkább kukoricadarát, lisztnek kukoricalisztet, rizslisztet használjunk, ezeket bioboltokban szintén megtaláljuk.
A konzerveket, befőtteket lehetőleg kerüljük, sóban, és adalékban túltartósítottak!
Télen testhő emelő zöldség fogyasztása javasolt, káposzta, hagyma, nyáron főképp gyümölcs fogyasztása javasolt. Érdemes északi félgömbön honos növények fogyasztása, mert a déli, és trópusi növények magas kálium tartalmú termést hoznak.
Ha ezeket a tanácsokat megfogadjuk, s ezentúl tudatosan fogjuk szervezetünket ellátni szükséges fedezettel, akkor már csak a lélek finomítása, és az információk gondos elemzése, és kritikus befogadása van hátra, és garantált a távol keleti, matuzsálemi kor megélése, vagy akár még 150 esztendeig is gyönyörködhetünk az életben. Csupán elhatározás kérdése, és az első lépés mindig belül kezdődik!


Egy elhatározás, hogy mostantól egészséges testben élek!

És akinek az alábbi felvilágosítás nem volt meggyőző, az tanulmányozza világunk egészségi fejlődését a tizenkilencedik századtól. Hogy lehet, hogy az egészségügy fellendülésével a betegségek száma is megszaporodott? Kutatók mondják, mert felismertünk új betegségeket. Valóban? Már a tizenkilencedik században gyógyítható volt a vírus antibiotikummal, ennek ellenére a világháborúk óta egyre erőteljesebb a genetikai és fizikai rendellenesség megjelenése az átlagemberek között. Egyre több gyerek születik fejlődési rendellenességgel, gyenge szellemi képességgel, és egyre általánosabb az allergia, gyenge immunrendszer, és a szervezet fokozatos gyógyszer általi támasztása. A mai felnövekvő fiatal generáció között már húszévesen természetesek az olyan betegségek, amik 50 éve csak az idősekre volt jellemző, mint például a rák, a veseelégtelenség, a szívelégtelenség, a stroke, valamint a szívinfarktus. Amerikában egy tizenéves fiút vittek kórházba szívinfarktussal, valaki pedig még érettségi előtt szélütést kap! Beteg társadalomban élünk, vagy talán beteg társadalommá tették a világot? Rajtunk áll, hogy nemet mondjunk a csendes halálnak, és az egészséget válasszuk! Éljünk tudatosan, éljünk szeretetben, legyünk kritikusak, legyünk békésen engedetlenek a népességbetegítés ellen!

További jókat

kekplatanfa

https://www.travian.com/hu

A bejegyzés trackback címe:

https://kekplatanfa.blog.hu/api/trackback/id/tr3415137626

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása