Napjaink rohanó világáról (3-as (III) számú bejegyzés)
2019. október 06. írta: Kekplatanfa

Napjaink rohanó világáról (3-as (III) számú bejegyzés)

Üdv és Sziasztok!

rohanovilag.jpg

Napjaink, vagy ahogy másképp nevezik, a digitális kor, a modern kor, a legújabb kor, az utolsó napok, vagy a zárás korszaka egyszóval a rohanó világ - tart a 80-as évek óta - egy olyan világ illúzióját építik fel, ahol az emberek a kapitalizmus pénzhajhászatára, a technológia függőségére, a gyors étel fogyasztására, a talpaló munkára, és a mindig minden van, de semmi nem a tied hitében éltetik az embereket, egy szóval, ha a vidéket nem is nézzük, a kizsákmányolás, az önzés, az egoizmus, a kapzsiság, és gátlástalanság színhelye lett.
A Rohanó világban sok mindenre nem figyelünk oda, mint például a mindennapi életünk egészséges élésére, a rutinokra, a szokásokra, de leginkább a kultúrára, és a szórakoztatóiparra nem jut idő.
A legtöbben újságot olvasnak, vagy a metró- vonat- hév bejáratánál csokit- üdítőt majszolnak, a televízió vár este otthon minket, mert ugye internetkapcsolata sincsen mindenkinek. Majd néhány óra ágy, és természetesen a forró zuhany télen, a hűsítő zuhany nyáron, és már folytatjuk is tovább. Nagyjából ebből tevődik össze Budapest lakosságának egy része.
De másra sem figyelünk, mert annak ellenére, hogy az öko és a korszerűsítés folyik, a természetre, a vadonra, a vadállatokra egyre kevesebb figyelem terelődik, és az élővilág folyamatosan csökken, és alkalmazkodik az emberiség monopólium életéhez.
A rohanó világ legkirívóbb része mégis az, hogy az emberek mindenről megfeledkeznek, lusták, tömegközlekedést vesznek igénybe, állatokat szórványosan gondozzák, sok termés nincs megfelelően kezelve, de természetesen a szennyezett légkör lesz a legnagyobb gond.
Érdemes az alábbi hét téma után kutatni:
-> Klímaváltozás
-> Kulturális Kreatívok
-> Rock & Roll
-> Vidéken újrakezdők
-> Mormon egyház
-> Természetvédők: pl. Greenpeace, Ask
-> Ébredés

Remélem, segítettem.

További jókat

kekplatanfa

A bejegyzés trackback címe:

https://kekplatanfa.blog.hu/api/trackback/id/tr9115202078

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása