Oldalszerkesztési és Blog szerkesztési alapismeretek (18-as (XVIII.) számú bejegyzés)
2019. október 12. írta: Kekplatanfa

Oldalszerkesztési és Blog szerkesztési alapismeretek (18-as (XVIII.) számú bejegyzés)

Üdv és Sziasztok!

Hallottunk már oldalakról, közösségi fórumokról, e-mailről, vagy blogról. De vajon szerkeszteni is tudjuk őket? Vannak olyan oldalak, amelyeknek elég bonyolult megjelenítése van, kép beillesztésére mindenképpen ajánlom a www.kepfeltoltes.eu weboldalt, ahol illesszük meg a kijelölt fájlt (Max 2 Mb) és pipáljuk ki a kis kocka nézetet, hogy nem kívánjuk megosztani a weboldallal a képünket.
Aztán a forráskód, mindenképpen, ha videót illesztünk be, a YouTubén van egy olyan részlege a megosztásnak, hogy forráskód, html, vagy beágyazás. Én általában a beágyazást javaslom, mert régebben még voltak beillesztési lehetőségek, ma már csak az URL maradt, ezt is kell kiszednünk, ez minden esetben youtu.be lapként jelentik meg. Ezt kell a videó beillesztése elemhez behelyezni. Ha forráskód alapján illesztjük be, mindenképpen írjunk az elejére <b> vagy a végére </b> formátumot, és egyéb illesztéseket, mint például az i a dőlt, a u az aláhúzott, és a b a félkövér. ha </html> forráskóddal találkozunk, mindenképpen új oldalt illesztünk be.
Nem minden blogon lehet tartalmat feltölteni, de általános fájlméret határ a két megabájt. 2048 byte. Ezt túllépni nem tanácsos. Továbbá az Url-t htmlnek, az oldalcímet http:// nek vagy https:// nek kell értelmezni, és a weboldalt www.valami.hu ez a magyar vagy www.valami.com ez az online, vagy www.valami.eu az az Unió nyílt forrású oldalelérési címe.
Remélem, segítettem.
Ajánló: www.kekplatanfa.blog.hu

További jókat

kekplatanfa

A bejegyzés trackback címe:

https://kekplatanfa.blog.hu/api/trackback/id/tr8715219338

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása