Szellemi energia - Lelki energia
2019. szeptember 12. írta: Kekplatanfa

Szellemi energia - Lelki energia

Üdv és Sziasztok!

Világunk energiákból épül fel. Molekuláris összetételektől kezdve a qvantum részecskékig, sőt, még a lenyomatokig, és belső univerzumunk kisugárzásáig minden energia. Igazából, ha az anyagi energiát nem számolom - ami a fizikai test szükséglete megfelelő élelmiszer ellátás mellett - és ha nem bontom külön érzelmi és mentális oldalra a típusokat, akkor két féle energia létezik a világban alapvetően: Szellemi és Lelki.
Lehet a szellemi is érzelmi (mint tudatállapotérzés), és a lelki is mentális (mint személyiség). Ez független attól, hogy milyen szinten van a lélek, és attól is, hogy mit tud. Szellemi beállítottság magasabb tudatosságban jön létre. Minden szellem, még a lélek is, de a szellemi energia tudatosságot igényel. A lelki energia a lélek belső mátrixának és univerzumának energiatartaléka, az az energia- akár spirituális energia, amivel a lélek rendelkezik ahhoz, hogy meg tudjon nyilvánulni. A lelki erő tulajdonképpen a szellemi test energia központjaiból is származhat, a szeretetből is, az akaratból is, de legnagyobb hátráltatója a negatív lenyomat, mely lehet sérülés, emlék, vagy információ, mely megakadályozza a szellemé fejlődését.
Minél nagyobb tudatosságú valaki, annál nagyobb szellemi energiára van szüksége. A szellemi erő az az erő, amely körültengeti a testet elsősorban mentálisan, de érzelmileg is. Egy fajta pillanatnyi halmaz, egy olyan állapot, amely fenntartja a tudatosságot egy magasabb síkon - ezt már említettem hogy mi a sík. Szellemi energiára szüksége van mindennek, legyen az növény, állat, vagy ember. Szellemi energia nélkül ugyanis nem vagyunk képesek megnyilvánulni. Bár a lelki erő mozgat minket, a lélek, mint asztrális test, tudat nélkül nem tudna megnyilvánulni, a tudat pedig már szellemi erő.
A szellemi erő sok féle módon szerezhető. Zenehallgatás alatt felszabadult lelki energia is átalakulhat szellemi energiává, egy spirituális feltöltődés vagy relaxáció, csatornázás, séta a természetben, egy koncert alatt, de akár még energia vámpírizmus útján is. Minél nagyobb a szelleme valakinek, annál több szellemi energia kell a fenntartásához. A szellemnek vannak tudatfázisai is. Egy szellem többféle tudatfázisban képes megnyilvánulni attól függően, hogy mennyi szellemi energia áll rendelkezésére. Például ha gyengül a tudat, a szellem alacsonyabb tudatfázisba lép át, passzívvá, fáradékonnyá, sok esetben gyerekessé válik az illető, aki introvertáltra emlékeztet. Ellenben ha a tudata jó tartásban van, és kellő szellemi energia tengeti körül, magasabb tudatfázisba lép szelleme, éppen ezért erősnek, komolynak, és aktívnak érzi magát, és inkább az extrovertáltakra emlékeztet.
A Lelki energia sajnos korlátozott, mivel a Ka test (lelki test) kimerül, és a Ba test (fizikai test) elhasználódik. Legtöbbször a fizikai erőnlét alakul át lelki erővé, vagy a csakrarendszer töltöttsége. Születésünk pillanatában a testbe integrálódáskor nagy mennyiségű lelki energia keletkezik, amelynek - ha takarékosak vagyunk - egy életen át el kell kísérnie minket. De pozitív érzéssel, életszeretettel, vagy nagy akaraterővel létrehozható lelki erő, ami, kellő jártassággal szellemi energiává is alakítható, de ahhoz már tudatossággal kell rendelkezni.
Mi is a tudatosság? Egyfajta szellemi energia. Egy olyan erő, vagy poláris erőtér, amelyet az elme vetít, vagy sugározz ki. A tudat az, amely meghatározza a test és a lélek összetételét, felépítését, érzelmi, és mentális gondolkodásmódját. A tudatosság életmódtól is függ, de ha az ember már elsajátított néhány alapvető gyakorlatot, akkor életmódtól függetlenül fenntartható egyfajta szellemi erőtér, egy olyan szellemi energia, ami magasabb síkra emel minket. A tudatnak Buddha szerint 82 fázisa van, ebből személyiségünk önmagában is több fázist birtokol, az erőnléttől függően, de a tudatosság lelki fejlettség útján bővíthető. Egy bizonyos szint felett - magasabb csakra tartományban - meg már magától fejlődik. Például ha az ember megtalálja a belső békéjét (ötödik csakra - torokcsakra), akkor megnyugszik, megérti a világot, harmnóniába kerül önmagával, és szellemi tudatossága elkezd fejlődni. A hatodik csakra a minden élőlénnyel való azonosulás, ez a szemcsakra, a hetedik a minden létezővel való azonosulás, ez a koronacsakra. Ezeken a szinteken már nagyon gyorsan változik a tudatosság, végül megszilárdul egy bizonyos tudatfázis felett. Ehhez azonban rendkívül nagy szellemi energia kell, ami alacsony lelki erő, vagy sérült fizikai test jelenlétében nem megvalósítható.
Összességében! A világot szellemi erőtér mozgatja. Lehet ezt Mátrixnak, Teremtőnek hívni. A szellemi erőtér nélkül semmi sem létezne. A növények tavasszal olyan lelki fázisba lépnek, hogy rátudjanak csatlakozni a Földanyához, ahonnan kellő szellemi energia lévén folytatni tudják a bizonyos fizikális növekedésüket. Ha a növény sérül, vagy fizikálisan elgyengül, akkor nem képes rácsatlakozni a Földanyára, és végül saját energiáját felélve elpusztul. Ez a növény haldoklási fázisa. A növény akkor sem képes rácsatlakozni a Földanyához, ha megsérül, vagy szennyeződik. Szellemi erő nélkül nincs élet. Ez mindenkinek kell. Viszont a lelki erő az az erő, amiből testünk táplálkozni tud. Nem mellesleg a szellemi erő is átalakítható lelki erővé, az meg fizikaivá, így lefelé épp úgy működik, mint felfelé.

Minden jót

kekplatanfa

A bejegyzés trackback címe:

https://kekplatanfa.blog.hu/api/trackback/id/tr1715069540

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása