Sci-Fi Minta
2019. szeptember 18. írta: Kekplatanfa

Sci-Fi Minta

Üdv és Sziasztok!

Sci-Fi ---> A száraz, töredezett, szikes földkérgen sétált a maga komor tempójában Nickdess. Ő volt a hetedik főszelekciós mozgó kolóniarendszer feltérképezője, és olyan területekre is elmerészkedik, ahova a négyzetrácsos geo-szintetizálós műszerek nem jutnak el, mert nem képesek átlátni a földön, maximum a hőérzékelő, és sugárérzékelő elektromágneses letapogatók.
Nickdess volt a harmadfőbiztos a mozgó kolóniarendszer feltérképező osztagának, kiképzett, 22 pontos kitüntetéssel a maga nevében jó feltérképező volt. Eddig 22 helyre küldték ki feltérképezni, és ebből mind a 22 helyről sikeresen visszatért rövid időn belül, megfelelő információ birtokában. A mozgókolónia rendszer már régóta pásztázta a Hamm-822-es galaxist, ami elméletileg lakatlan galaxis, és tökéletes kolonizálási helye lesz a megsemmisült galaxisukat elhagyó rendszerhajónak. Eddig már négy galaktikus határ melletti égitestet kezdek el kolonizálni, és több, mint 48 naprendszert vizsgáltak át. Ebből az ellenőrzött 18 égitestből csak mindössze ez az öt bizonyult lakhatónak.
Nickdess megállt egy hatalmas sziklafal előtt, s lecsatolta a geo sávsugárzás-mérőt, majd megnyomta a jobb oldalán a fehéren világító led-gombot, és máris elkezdte feltérképezni a járatot, majd 3 dimenziós formában kivetítette a mérőeszköz tetején lévő képernyő holográfiában. Nickdess megnézte a járatot. A nyugati területében, nem sokkal a felszín alatt erős elektromágneses sugárzás volt érezhető.
Visszacsatolta a sugárzásmérő eszközét, majd felvette a kocka tablettjét, aminek az érintőlapján eltolta a lakatot jobbra, s máris elemlámpa funkcióként fehéreskék fénnyel világított bele a járatba, majd elindult.
Ahogy haladt beljebb a járatba, úgy lett minden egyre nyirkosabb, és szirtesebb. Egyre jobban látszottak a lassan márványkeménységű bazalt falok, és a cseppkövek vonulatai, amelyekről zöldes folyadék csepegett lefelé. Zöldes folyadék! Veszélyes bioolvasztó anyag volt, amelyet már egy korábbi küldetése során azonosított Nickdess. Ezt a folyadékot még a tizennyolcas Galaxiskörzetben fedezték fel, vélhetően mesterséges életformaként, arra azonban még a fedélzeti tudóscsoport nem jött rá, hogy ki, milyen céllal, hol, és mikor állította elő ezeket a folyadékokat, és arra sem tudták meg a választ, hogy miért éppen az üres, és lakatlan égitesteken találnak rá, ahol még légkör sincsen.
Nickdess belelépett egy pocsolyába, amely magas savtartalma miatt elkezdte pezsegni a műanyag bakancsát. Hamar ki is lépett belőle, s ment tovább, útközben lerázta a savas folyadékot úgy, hogy a földbe kopogtatta bakancsát.
Végül egy elágazáshoz ért. Mintha valami halk sistergést hallott volna a keleti résznél, pedig biztos volt benne, hogy a nyugati résznél volt magasabb a sugárzás a készüléke szerint. Még egyszer előkapta a geomágneses mérőjét, és letapogatta a járatokat, fény-visszaveréssel, majd kivetítette 3 dimenziós holográfiában a készülék felé. Továbbra is a nyugati rész volt enyhén vöröses, világos volt, hogy ott található valami mesterséges életforma. Ennek ellenére ő a keleti irányból hallott a sistergést.
Elrakta a geomágneses mérőjét, s végigsimította fehér kesztyűs kezével a fehér testre simuló szkafander sisak nélküli ruháját, majd továbblépegetett, ezúttal keleti irányba. Miközben világított a kockatáblájával, belépett a főmenüjébe, s egy hercz-letapogatót állított be, majd elindította. A vörös csík ment végig a képernyőn, és alatta a hullámzó, rezgő sávvonalak táncoltak. A készülék kiadta az adatokat: 388 volt, 210 watt, 16500 geomágneses sugárzású idegen test érzékelhető 280 méterrel beljebb. Ness felsóhajtott, s elsötétítette az okos kockáját, majd világított vele tovább, de közben lecsatolta az övéről a poláris fegyverét, s beállította hármas fokozatra, ez tizennyolc szintű 300 voltos sokkhullám volt, amitől biztos, hogy lebénul egy mesterséges gépezet.
Miközben haladt egyre mélyebbre, s egyre lejjebb, halk visszhangot, olyan túlvilági szerű hangokat hallott. Olyan volt, mintha ez a valami letapogatná a járatot. Ez viszont nagyon magas technológiára utalt, világos volt, hogy nem a korábbi galaktikus mesterséges intelligenciájával van dolguk. Végül meglátott egy hasadékot, s bevilágított.
Egy rossz állapotú, kokadt fejű humán lény ült a földön, sistergett a képernyője az arcán, s folyamatosan hallatta a túlvilági visszhangokat. Ness rászegezte a fegyverét, feltolta huszonkettes fokra. - Ki vagy? - kérdezte, s erre eltalálta egy sokkoló hátulról. Összeroskadt, s kiesett a kezéből az okos kockája, és a poláris fegyvere.
Kábultan eszméletét vesztette.
Mikor magához tért a robot mellett találta magát, aki túlvilági hangokat hallatott magából. Ness rémülten nézett rá, majd előre, ahol egy kis humanoid robot állt, a maga fekete testében, s vizsgálgatta a poláris fegyvert, majd a földre dobta, s rálépett. A fegyver sávjai meghajlottak, és eltörtek.A humanoid robot feléje nézett.
- Mit keress itt?
- Erre jártam... eltévedtem... - jelentette ki Ness.
- Ne hazudj. - felelte a robot. - Miért van nálad poláris fegyver?
- Óvintézkedés! - jelentette ki Ness, s nagyot nyelt.
- Ezek szerint korábban már volt szerencséd mesterséges intelligenciához, és negatív tapasztalatban volt részed!
- Igen, vagyis... - kezdte el Ness, s a sötétben csak a humanoid arcvonásait látta, ami nem emberi volt.
A humanoid még egyszer a földbe préselte a poláris fegyvert, majd felemelte a világító okos padját, s Ness szemébe világított. - Nem látni sötétben?
- Nem! - rázta meg a fejét Ness.
A robot odadobta az ember elé az okos kockát. - Segíts helyrehozni a társam. Akkor elengedlek. - mondta a gépies hang. - A nevem 444-Utzt. Ő a 333-as Gsst. Támadás érte innen 80 mérföldre nyugatra, egy azonosítatlan anyahajó lesokkolta, és kiégtek az idegi vonalai.
- Értem. - bólintott Ness. - De nem vagyok technikus.
- Akkor miért nem a nyugati irányba indultál? Felállítottam egy sugárzáskibocsátó eszközt, de te mégis a sistergést választottad. Ez viszont arra enged következtetni, hogy megtudod különböztetni a mesterséges és a természetes technológiát.
- Igen, mert feltérképező vagyok! - itt megmozdult Ness, de az előtte álló humanoid robot szemöldöke összeszűkült. - 1 órát adok. Ha egy óra alatt nem hozod működésbe, nem úszod meg.
Ness felállt, már idegrendszere még mindig remegett a sokktól. - Segítség kellene.
- Egyedül. Csakis egyedül oldhatod meg! - bólintott a fejével a humanoid 444. - 1 óra!...

További jókat

kekplatanfa

A bejegyzés trackback címe:

https://kekplatanfa.blog.hu/api/trackback/id/tr5115125554

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása