Travian, ahogy én látom
2019. szeptember 04. írta: Kekplatanfa

Travian, ahogy én látom

Üdv és Sziasztok!

"Most, látogatók híján szüneteltetem a novellamegosztást, de nem felejtem el, és folytatni fogom, természetesen itt helyben is írni fogok egyet, ahogy ígértem. Most viszont vigyük tovább az online teret, és ismerkedjünk meg egy másik játékkal, amiről holnap megosztok egy írást, amit a travian ihletett meg. Valamint hamarosan megosztom dokumentumban a thrillioni mágikus-t, és a novella a zongoristáról-t, így aki akarja, akár egyben is letöltheti az anyagot, sokkal hamarabb, mint ahogy itt vezetem a blogon!"

Travian! Nem tudom, ki ismeri, ki nem, ez egy valósidejű stratégiai online játék, hasonlóan a thrillion kincseihez, webes felület szükséges hozzá. Csak egy böngésző kell, persze nem árt a flash player és a java a térkép motor gyorsításához!

Én 2008-ban ismerkedtem meg a játékkal. Azóta már eltelt 11 év, s néha játszom, néha nem. A játék úgy indul, hogy lehet választani egy népet, ami lehet germán, római, vagy gall, és meglehet adni, hogy a térképen hol helyezkedjen el a fekvés, ami lehet északnyugat, délnyugat, északkelet, és délkelet. A játék viszonylag könnyű, mert kezdővédelemmel indul, és ha jól kihasználjuk, előnyt faraghatunk akár még abból is, ha később regisztrálunk. Mivel háborús játék, így a békés játékot keresőknek nem ajánlom, mert míg a thrillion kincsei hősfejlesztő - viszonylag békés -, addig a travian olyan erős stratégiát igényel, amit nem mindenki képes elsajátítani azonnal, még az is meglehet, hogy a kezdővédelem lejárta után legyőznek (lerombolnak) és többet nem tudsz belépni.

A gall egy tipikus védő nép, ha ezt választod (kezdőknek ajánlják is), akkor lehetőséged van csapdakészítővel akár több száz fős sereget is megfognod, megakadályozva ezzel a katapultok és faltörőkosok rombolását. Ez főleg az elején jó, amíg erősödsz, később már, amikor ezres, sőt, tízezres nagyságrendben támadnak, nem sokat ér. A gall jellemzője, hogy támadni is tud később, mert a játékban neki van a legerősebb lovassága. Én általában gall vagyok, és nem tagadom, hogy erős játékossá válhat valaki így is.
Római! Tipikus kereskedő játékos, se nem jó támadó, se nem jó védekező. Viszont hihetetlenül gyorsan épít! Sokan ezt választják, mert nem tudnak dönteni, hogy támadók, vagy védők legyenek. Viszont annak ellenére, hogy ez egy aranyközépút, az egyik leggyengébb nép is, mert csak a végén lesz erős. Viszont a leghatékonyabb katapulttal és faltörőkossal rendelkezik. Így azt javaslom, csak az legyen római, aki már ismeri a játékot.
Germán! Tipikus támadójátékos, már rögvest a játék elején nagy fosztogatási bónuszú egysége kiképezhető, ami a kezdővédelem lejárta után kiváló tereptisztító munkát végezz, így már a játék elején kitakarítható a környezet, eltüntetve ezzel a fenyegető forrást. A germán nagyon nehéz nép, ráadásul igen sok időt igényel, így profiknak ajánlják. Viszont védekezőképességük nulla, egy tízezer nagyságrendes támadást képtelenek hatékonyan kivédeni.

A játékban lehetőség van klánalapításra- illetve tagságra, ami csapatszellemet biztosít, megnövelve vele a játék minőségét. Egy klán maximum 60 tagból állhat. A játék célja a világcsoda felépítése, amihez szükséges egy ww falu, egy ereklyés falu, és két terves falu. Bár a profik ezeket többszörösen megszerzik, nehogy leálljon a világcsoda építése. Amelyik klán építi fel a világcsodát leghamarabb, az nyeri a szervert.

Természetesen vannak bónusz részei is, mint például az arany (amit rendelni lehet) és az ezüst (amit szerezni lehet), ezek megkönnyítik a játékot, mert lehet önkereskedni, gyorsabban építeni, többet termelni, többszörösen építeni, valamint felszerelni a hőst eszközökkel. Akinek nincs lehetősége aranyra, az kereskedjen az aukción, ha jól csinálja, ezüstből ezreket szerezhet, ami lehetőséget kínál aranyba való átváltásra, és a bónuszok elérésére.

Íme, a honlap magyar részlege: https://travian.hu 

Szépeket

kekplatanfa

 

A bejegyzés trackback címe:

https://kekplatanfa.blog.hu/api/trackback/id/tr3315040212

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása