Egészséges életmód (6-os (VI.) számú bejegyzés)
2019. október 08. írta: Kekplatanfa

Egészséges életmód (6-os (VI.) számú bejegyzés)

Üdv és Sziasztok!

Egészséges életmód. Az Egészséges táplálkozásról már hallottunk eleget, ugye kerüljük a szénhidrátot, a sót, a gabonát, az állati fehérjét, a fűszer-őrleményeket, és a segédanyagokat, a csapvizet, az édesítőszereket, és a konzerveket. Nos az egészséges életmódnak is vannak kikötései is.
Az egészséges életmódhoz hozzátartoznak a következő pontok: Megfelelő mozgás és kocogás, - erről majd később - megfelelő légkör, megfelelő páratartalom, megfelelő környezet, megfelelő tisztaság, megfelelő étrend, megfelelő öltözködés, megfelelő testi mentálhigiénia, megfelelő kapcsolat, és megfelelő időtöltés.
Lássuk az első pontot. Megfelelő Légkör! Mint ugyebár tudjuk, a légkörünk a levegő. Megfelelő légáramlatban kell tartózkodnunk, huzattal, de zárt légtértől egyaránt mentes helyen, időnként szellőztessünk, de ne viharban, vagy napsütésben, alkonyat a legjobb idő, illetve a hajnal, télen a napfelkelte és délután egy órával. Jó, ha van illatosító a konektorban, és légfrissítő berendezés, ha nagy a por vagy pára tartalom, ilyen például a ventilátor, egy ilyen mindig elkél a szobánkba.
Megfelelő páratartalom. Bizonyára tudjuk, hogy a bútorok felszívják a nyirkos környezetet, illetve esős időkben, télen, és főzés közben, illetve zuhanyzáskor keletkezhet páratartalom, a megemelkedett páratartalom rontja a légzési funkciónkat, és keringési zavarokat okozhat. Nem árt, ha van páragyűjtő berendezés is a szobánkban, érdemes legalább éjszakára behelyezni, utánanézni.
Megfelelő környezet. Ne szemét, romhalmaz, felesleges tárgy vegyen körül minket, ne elhagyatott, vagy forgalmas helyen éljünk, és figyeljünk oda arra, tiszta, és új dolgokkal vegyük körbe magunkat, se nem túl magason, se nem túl alacsonyan ne éljünk.
Megfelelő tisztaság. Jó, ha hetente egyszer takarítunk a házban, hetente kétszer felmossunk, felmosó, parfis mindig legyen nálunk, ugyanis a padlóról terjed fel a legtöbb baktérium. Nem árt, ha a bútorainkat, ablakainkat, üvegeinket, tükreinket tisztogatjuk, erre van külön ablaktisztító vegyszer is, valamint az ágyunkat minden nap vessük be, a székünket hetente egyszer töröljük, portalanítsuk, és minden második hétvégén mossunk magunkra, elsősorban a ruhákat.
Megfelelő öltözködés. A Ruházat nyáron laza, télen bő legyen, fontos, hogy ősszel figyeljünk oda az alapos, réteges öltözködésre, a sálra, a sapkára, télen a kesztyűre, és ősztől tavaszig a kabátra, ami nem árt, ha kettő van, egy szélkabát, és egy bőrkabát. Ruhánkból nem árt, ha tíz van mindenből, fontos, hogy ne gyűjtsük a szennyest, és minden harmadik évben vegyünk új ruhákat magunkban, a 15 évnél régebbi ruháktól pedig lassacskán, de váljunk meg.
Megfelelő testi mentálhigiénia. Figyeljünk oda arra, hogy ne legyünk rendszeresen koszosak, mosakodjunk, tisztálkodjunk, tisztítsuk körmünk, hajunk, fogunk, orrunk, szemünk, fülünk minden nap, nem árt, ha szőrösek vagyunk, és az sem, ha kerüljük a felesleges kenceficéket, és festékeket. Betegként ne menjünk az utcára, és fertőző emberek után alaposan mossuk meg a kezünk, arcunk, - szánk semmiképpen - és ne menjünk fertőzve a többi ember közelébe. Ez jó mentálhigiéniai aurát kölcsönözz nekünk.
Megfelelő kapcsolat. Mint például olyan emberekkel való kapcsolattartás, akik naponta, vagy hetente kommunikálnak velünk és pozitívan, családtagoknak- ismerősöknek- rokonoknak nem árt, ha veszünk néha valami kedvességet, hogy tartsuk a szoros együttélést, és nem árt, ha kerüljük a kellemetlen személyeket, a vezető pozíciókat, és a furcsa kapcsolatokat, mert azok nem csak hogy rossz mentálhigiéniát, de helytelen gondolkodást, és helytelen környezetet is kölcsönöznek nekünk.
Megfelelő időtöltés. Sosem árt, ha reggel 9-kor fekszünk, és legkésőbb este 22-re már az ágyban vagyunk, de ha nem is tudjuk megoldani azt, hogy ilyen későn keljünk, akkor müzlivel, instant kávéval, és tejjel gyorsíthatjuk a felébredést, valamint egy meleg zuhannyal, és ha késő estig fenn kell lennünk, próbáljunk meg valami krémeset és forrót inni. Nappal mindig figyeljünk oda arra, hogy ne tartózkodjunk az uv sugaraknál, és mindig délután menjünk az utcára, ha lehet.
Remélem, segítettem.

További jókat

kekplatanfa

https://www.travian.com/hu

A bejegyzés trackback címe:

https://kekplatanfa.blog.hu/api/trackback/id/tr4615211314

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása