Lélekkör Szondapolár (Egy kis sci-fi csattanó) - 09 a 15-ből
2019. december 10. írta: Kekplatanfa

Lélekkör Szondapolár (Egy kis sci-fi csattanó) - 09 a 15-ből

lelekkorszondapolar.jpg

1. Fejezet


- Matrix fősistravel vezető! - szólalt meg egy hang.
Az öreg, látszólag mozdulatlanul a székében ülő, nyugodt pozícióban elterülő, csukott szemű, fehér kecskeszakállú, s fehér hajú sárga bőrű öregember olykor kinyitotta fehér szemeit, s nagyon gyengén nézett az előtte álló P... vezetőre!
- Fősistravel vezető! - szólalt meg ismét a P....
- Uhm... - szólalt meg máris a fősistravel. - Uhm... - ezzel megigazította fehér köntösét, s felállt a fehér, bokáig felcsatolt műanyagmáz cipőre, majd felsóhajtott. - Megtaláltátok?
- A Gamma sávkorrekció a töltőhasadékokban jár, uram! - hajolt meg a P.... - Egyelőre még több Galaxisban is 11,000 megapszinél nagyobb sugárzást észleltünk az Univerzum 1234-XYZ-#* zónájában, de pontosan még nem tudjuk meghatározni a szonda helyét! - hajolt meg a zöld hajú, sárga bőrű P....
- Matt! - szólalt fel a fősistravel. - A szondát meg kell találnunk! Még mielőtt meghalok! Ha rossz kezekbe kerül, ki tudja, milyen veszélyt jelent az Univerzumra. - itt felsóhajtott a fősistravel. - Elképzelhető, hogy már most rossz kezekben van!
- Uram, ez kétséges. A szonda felsőbb sáv holografikus pajzzsal van felvértezve, szellemi úton nem lehet megkörnyékezni, fizikai úton nem lehet vele érintkezni!
- Tudom nagyon jól! - bólintott a fősistravel. - De ez még nem jelent semmit. - itt csontos ujjait egymásba helyezte, s elindult a sávsugár meghajtású érintőpaneles vezérlőpulthoz, közben figyelte, hogy a p...lámpák hogyan villogják végig a panelt.
Mikor a panelekhez ért, végigsimította az ujjait a vezérlőpult lézerfelületén, mely, mint a kristály, oly feszes, és áttetsző plazmikus hártyával volt bevonva.
- Hogy van Mag és Motor vezető? - kérdezte a fősistravel.
- Őkegyelme, fősistravel, egyeztetek velük is sűrűn, Motor e pillanatban is a mozgó kolóniaváros 3-as körzetében, a hadi felsőben tartózkodik. - hajolt meg Matt. - Talán egyeztessek vele is?
- Motor már mindent tud! - nézett éles fehér szemeivel Mattra a fősistravel. - Te még nem. A szondának az 1234-XYZ körzetben kell lennie. Ha itt nincs, akkor sehol.
- Ahogy mondja! - hajolt meg Matt.
Ekkor a vezérlőpult hatalmas sávfőjével átkorrigálta a villogó p...eket, s felnyitott egy fénypanelt, amellyel Merkúr nyelvkarakterekkel kiírt egy üzenetet. A fősistravel elolvasta, majd csak morgott. - Hmmm... tudod a dolgod, Matt. A kolóniaváros vegye fel a kettes típusú megaduó poláris holográfiát.
- Talán valami történt? - kérdezte felvont szemöldökkel Matt.
- 228 millió fényévnyi távolságra 8 azonosítatlan csillaghajó tart erre felé. Ez történt! - ezzel a fősistravel kilépett az irányítópultból, s máris mellette termett két homok sárga bőrű őr, akik ki kísérték az utolsó M...ot, aki még érintkezett a szondapolárral.
- Már a 999,999-es kolóniavárosban sem vagyok biztonságban. - csóválta a fejét, miközben a nanorészecske folyosón gyalogolt végig. - Hova meneküljek? - ezzel megigazította koponyájára felerősített elektropozitívitási eszközt, amely csökkentette a lelki jelenlétét.
- Felség, mi mellettünk mindig biztonságban van! - jegyezte meg az egyik őr, akibe támaszkodott a fősistravel.
- Csak azt tudnám, hogy miért hagytuk őrizetlenül a szondapolárt. - sóhajtott fel a fősistravel, majd becsukta fénylő fehér szemeire szemhéját, mert megerőltető volt már látnia vele. Tudott ő úgyis menni, hogy nem látott. Magas érzékelési képességet szerzett már ezalatt a 20,000 év alatt, mióta ezt a többször regenerált, öreg biológiai testet ölti.
Mialatt a Nagy M..., Matrix távozott a mozgó kolóniaváros központi szelekciójából, át a trónterembe, azalatt Motor a hadi irányítóközpontban heves folyamatokban integrált Mag őfő... személyével, aki jelen pillanatban 1100 millió fényévre volt, a 80,000-es egységszámú Nagy Hadi kolóniahajóban.
- Korrigálta már a 108q frekvencián érkező Gammablokk hullámokat, őfő...? - kérdezte Motor, közben betárcsázta a fénypanelbe a kódsorokat, s generálta a kolóniaváros plazmikus részecskepajzsát.
- Természetesen, nagy Motor! Sajnos olyan sávhullámok járják most a 1234-XYZ körzet keleti, déli, és nyugati szelekció peremvidékét, hogy nem tudjuk használni űrhajóink frekvenciáit, ezáltal a holografikus közlekedés teljességgel lehetetlen! - fejtette ki a kódsorokban a véleményét Mag. Titkosított csatornán kommunikáltak.
- Nem hiszem el! - csóválta meg a fejét Motor, s megsimogatta kékes kecskeszakállát. - Akkor próbálják A V... hullámot, az talán blokkolja az inkompatibilis frekvenciákat! - tette hozzá Motor.
- Sajnos teljesen leálltak a kolóniáinak magfúziói! - magyarázta Mag. - Nem tudunk semmi plazmikus, és poláris erőteret létrehozni! - itt egy pillanatra várt, majd folytatta. - Az egyetlen megoldás, ha északon csoportosulva egy nagyobb hajótesttel indulunk 1234 központi szelekciójába, a Három rejtett galaxis vonalába. Ha nem összehangoltan támadunk, akkor úgy felaprítanak minket, mint a legyet!
- Értem! - egyenesedett fel Motor. - Megpróbálok kapcsolatba lépni 175 millió fényév körzetében tartózkodó kolóniákkal, addig kérem, tartsa fent a csatornát.
- Csak egyre számíthat, Motor p...! Hogy a 80,000 egységszám megállja a helyét a éterkapszulák segítségével, de a többi kolónia az ön kezében van. Legyen elővigyázatos! - itt lekapcsolt a kódsor.
Motor beírta a kódsorokat, s feltárcsázta mikrohullámban a csatornákat. 175 millió fényévnyire tartózkodott a 999,998 egységszámú kolóniaváros. Beírta az azonosítóját. - Itt a központi mozgó kolóniaváros, p... jelentkezik! - mondta máris Motor.
- Vettem az adást! - jött a kódok visszaszintetizálása hangrezgésekre.
- Csoportosuljanak a Nagy Galaxis sávvonalától 666 millió fényévnyire a -888888/+9999999-es központi állomáson. - kódolta be Motor a karaktereket.
- Miért? - kérdezte a 999,998 p...ja.
- Felsőbb utasítás! - jelentette ki Motor.
- Ionos szintetizálás töltőrészecskéje érzékelhető! Ellenséges testek 200 millió fényévnyire! - szólalt meg a rendszer magas hangja.
- Teljesítve. - bólintott a távoli p....
- Továbbítsa 175 millió fényévnyi távolságra az üzenetet minden mozgó kolóniavárosnak, és azokat is kérje fel erre! - itt lezárta a csatornát Motor, majd megint tárcsázott. Eközben egy fénypanelen megjelent mellette a megaduo holográfia engedélyezése, amit minden bizonnyal a másik p..., Matt generált a rendszerbe.
Motor megcsóválta a fejét, s letárcsázta a legközelebb eső élő hold kódsorát. A tárcsázás folyt. Ezalatt fénypanelen felvette a kapcsolatot Mattal.
- Itt Motor, nem tudom még engedélyezni a holográfiát! - jelentette ki Motor.
- Ellenséges űrhajók közelednek! - felelt Matt.
- A csatornák csak élő közegben alkalmazhatóak! - adta a választ Motor, ekkor megérkezett a tárcsázás a 99,999 millió fényévnyire lévő élő holdbázisról.
- Itt VWXYZ! 888-as szelekció! - érkezett a válasz. - Ms... őfő... beszél.
- Engedélyt kérek az Északi kolóniacsoportosulásra. Azt hiszem, megtalálta Mag a szondapolárt. - jelentette ki Motor. - Motor p... tárcsázva!
- Engedély elutasítva. Önöknek biztonságban kell lenniük, és gondoskodniuk Matrix sértetlenségéről! - válaszolta az élőhold őfő...ja.
- Vham, vham, vham, elsőfokú riadó, ellenséges űrhajók 175 millió fényévnyire. Fotonrészecskék elsötétítése megkezdődik! - mondta a magas hangú rendszer.
- Még ne! Kérem... - kezdte el Motor. - Ha nem törünk át a központi szelekció falain, sosem találjuk meg a szondapolárt. Értesültem forrásokból, miszerint a másik három égtájon Gammablokk hullámokat generált az ellenség!

További jókat

kekplatanfa

https://www.travian.com/hu

A bejegyzés trackback címe:

https://kekplatanfa.blog.hu/api/trackback/id/tr1815347102

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása